Bö otti kultaa ampumahiihdossa – Seppälä pettyi

12.02.2022 13:29

Johannes Bön suksi luisti lauantaina.@AOP

Peking 2022

Miesten ampumahiihdon olympialaisten pikamatka hiihdettiin lauantaina Zhangjiakoussa. Norja otti matkalla kaksi mitalia. Olympiakullan vei Johannes Thingnes Bö ajalla 24.00,4. Hän ampui matkalla yhden sakkokierroksen. Hopalle ylsi jo normaalimatkalla kultaa voittanut Ranskan Quentin Fillon Maillet. Hän jäi voittajalle +25,6 sekuntia. Norjan täydellisen päivän kruunasi voittajan veljen onnistuminen. Tarjei Bö hiihti pronssille jääden veljensä vauhdista +38,9.

Matkan paras suomalainen oli Tero Seppälä, joka oli kisan 25:s. Hän ampui kolme ohi ja jäi kärjestä 1.47,1. Olli Hiidensalo oli kisan 38:s. Hän ampui kolme ohi ja jäi kärjelle + 2.15,1. Heikki Laitinen oli kisan 54:s, +2.40,7 voittajalle jääneenä ja Tuomas Harjula oli 92:s. Hän jäi kärkeen jo +4.20,8.

”Tänään piti olla pilvistä, mutta aurinko paistoi 15 minuuttia juuri silloin, kun olin ampumassa. Minulla oli kyllä pahvilappu, mutta silti aurinko häiritsi tähtäämistä sen verran, että oli huonoja laukauksia”, vasenkätinen Seppälä selvitti Ylen haastattelussa.

Kisassa ammuttiin paljon ohi.

”Kilpailu on niin tiukka, että monella on mahdollisuus pärjätä ja siksi moni myös yrittää todella kovasti. Siinä ei saa sekuntiakaan hävitä, joten on ollut riskien ottamista ja monella kolisi tänään”, Seppälä jatkaa Ylellä.

Pikamatkan 60 parasta kilpailijaa pääsee mukaan sunnuntain 12,5 kilometrin takaa-ajokisaan. Suomelta mukaan pääsevät Tero Seppälä, Olli Hiidensalo ja Heikki Laitinen.

Ampumahiihdon takaa-ajokisat hiihdetään sunnuntaina 13. helmikuuta. Naisten kisa klo 11 ja miesten kisa 12.45.