TILANNEHUONE

Bolshunov voitti Pekingin päätösmatkan

19.02.2022 10:19

Bolshunov voitti Pekingin päätösmatkan

Aleksander Bolshunov voitti Pekingissä yhteensä viisi mitalia.@AOP

Peking 2022

Pekingin olympialaisten miesten maastohiihdon kuninkuusmatkan voittoon hiihti Venäjän olympiakomitean Alexander Bolshunov. Venäläishiihtäjä veti laskuosuudella kaulaa muihin ja pääsi jälleen juhlimaan olympiakultaa. Venäjä otti matkalla kaksoisvoiton. Ivan Yakimushkin hiihti olympiahopealle. Pronssille hiihti Norjan Simen Hegstad Krüger.

Olympialaisten kuninkuusmatka hiihdettiin vapaalla hiihtotavalla ja se oli tällä kertaa vain 30 kilometrin pituinen. Kisajärjestäjä päätti typistää kilpailun haasteellisten sääolosuhteiden vuoksi. Yli 16 asteen pakkanen ja kova tuuli ottivat näkyvän roolin lauantain koetuksella. Lumi kinostui ja haittasi hiihtoa. Monet hiihtäjät hieroivat matkalla myös kylmiä käsiään.

Kärkiporukassa matkaa taitettiin yhdessä koko matka, mutta ryhmä pieneni kisan edetessä. Loppukilometreillä mukana oli viisi hiihtäjää. Viimeisessä isossa nousussa kolme parasta, Bolshunov, Krüger ja Yakimushkin, ottivat irti. Lopulta Bolshunov hiihti hyvällä kaulalla ja odotetusti voittoon. Aikaa hänellä meni matkantekoon 1.11,32. Bolshunov oli kisoissa mitalirohmu. Hän juhli Pekingissä yhteensä kolmea kultaa, yhtä hopeaa ja yhtä pronssia.

Perttu Hyvärinen ja Remi Lindholm eivät pysyneet kärkiporukan matkassa. Perttu Hyvärinen oli kisan 19:s ja Remi Lindholm 28:s. Norjan Johannes Hösflot Kläbo keskeytti kisan parinkymmenen kilometrin kohdalla.

”Oli ihan hyvä päivä. Kakkoskierroksella jotain tapahtui ja letka katkesi. Meidän letka eteni hitaasti. Minulla ei ollut hirveästi intoa lähteä viidellekympille, joten tämä matkan pituus sopi minulle hyvin. Ihan liukas keli oli”, Hyvärinen totesi Ylen haastattelussa.