Borgströmin kaksi maalia ei riittänyt voittoon

23.01.2022 09:56

Blackhawks-soturi Henrik Borgström onnistui maalinteossa kahdesti Minnestotassa.@AOP

Ensimmäistä kauttaan NHL:ää pelaava Chicago Blackhawksin hyökkääjä Henrik Borgström vietti lauantaina ottelussa Minnesotaa vastaan kahden maalin iltaa. Osumillaan hän oli päivän tehokkain suomalaispelaaja. Borgström, 24, teki ottelun ensimmäisen maalin ensimmäisen erän puolivälin tuntumassa ja toisen maalin kolmannen erän puolivälissä. Pelaajan teholuvut ovat tällä kaudella 4+3. Blackhawksin maalilla pelasi Kevin Lankinen, joka torjui kiekon 40 kertaa. Myös Wildin maalilla torjui suomalaisvahti. Kaapo Kähkösen torjumaksi tuli 33 kiekkoa. Wild voitti Blackhawksin kotihallissaan jatkoajalla osumin 4-3.

Philadelphia Flyersin Rasmus Ristolainen onnistui maalin teossa ottelussa Buffalo Sabresia vastaan. Ristolaisen osuma tasoitti ottelun 1-1:een ensimmäisessä erässä. Buffalon Henri Jokiharju sai myös tililleen ottelussa syöttöpisteen. Flyers hävisi ottelun Buffalolle maalein 6-3.

Tuukka Rask ahkeroi 22 torjuntaa, kun Boston Bruins voitti kotonaan 3-2 Winnipeg Jetsin. Jetsin maalilla Connor Hellebuyck pysäytti 29 laukausta. Bostonin ykköspyssy Brad Marchand teki pikaisen paranemisen olkapäävammastaan ja oli mukana ottelussa. Hän oli itsekin hieman yllättynyt parantumisvauhdista. Fanit kuitenkin hurrasivat, kun Marchand kurvasi kentälle. Illan tehot jäivät 0+1:een.

Montreal Canadiens painosti ottelun Colorado Avalanchea vastaan jatkoajalle. Gabriel Landeskogin osuma ratkaisi ottelun lopulta luvuin 3-2 kotijoukkue Coloradolle. Artturi Lehkonen kartutti ottelussa kuitenkin omaa pistetiliään irtiotollaan ja laukomalla Montrealin ensimmäisen osuman toisen erän lopulla. Lehkosen osuma kavensi ottelun 2-1:een. Voitto Montrealista oli Avalanchen 15. kotivoitto tällä kaudella.

New Jersey Devilsin suomalaishyökkääjä Janne Kuokkanen nappasi syöttöpisteen Nathan Bastianin 1-2-osumaan ottelussa Carolina Hurricanesia vastaan. Ottelu kääntyi Devilsin maali-iloitteluksi ja kotijoukkue voitti ottelun 7-4. Carolinan ainoan suomalaispisteen syötti Jesperi Kotkaniemi.