TILANNEHUONE

Boston ja Detroit nimittivät uudet pääavalmentajansa

02.07.2022 12:30

Boston ja Detroit nimittivät uudet pääavalmentajansa

Jim Montgomery on valmentanut myös University of Denverin joukkuetta.©AOP

NHL

NHL-joukkueissa allekirjoitettiin monta päävalmentajasopimusta tällä viikolla.

Boston Bruins on nimennyt uudeksi päävalmentajakseen Jim Montgomeryn, 53. Mediatietojen mukaan valmentajan sopimus on kolmevuotinen. Montgomery sai potkut Dallasista kaudella 2019-20 alkoholiongelmansa vuoksi. 2020-22 hän toimi Craig Beruben apuvalmentajana St. Louis Bluesissa. Aiemmin urallaan hän on kerännyt meriittejä yliopistosarjoista.

Detroit Red Wings nimitti perjantaina päävalmentajan virkaan Derek Lalonden, 49, joka siirtyy tehtävään Tampa Bay Lightningin apuvalmentajan paikalta. Hän oli mukana voittamassa joukkueelle Stanley Cupia 2020 ja 2021. Lalonden tärkein tehtävä on peluuttaa Red Wings jälleen mukaan pudotuspeleihin ensi keväänä kuuden vuoden tauon jälkeen.

Chicagon on ottanut luotsattavakseen Luke Richardson, 53, joka oli apuvalmentajana Montrealissa, kun joukkue pelasi Stanley Cupin finaaliessa keväälä 2021. Päävalmentajan pesti on hänelle uran ensimmäinen NHL:ssä.

Winnipeg Jetsiä uutisoidaan jatkossa luotsaavan Dallasista lähtenyt Rick Bowness, 67. Jets ei ole vielä vahvistanut Bownessin valintaa. Meriitit valmentajalla on kunnossa. Dallas eteni tällä kaudella pudotuspeleihin, mutta Calgary Flames pudotti joukkueen jatkosta. Kaksi vuotta sitten Dallas pelasi Bownessin johdolla Stanley Cup -finaaleissa.