TILANNEHUONE

Boston Celtics jyräsi NBA-mestariksi

18.06.2024 07:28

Koripallo

Boston Celtics jyräsi kotonaan Dallas Mavericksin NBA:n finaalisarjan viidennessä ottelussa lukemin 106–88 ja voitti seurahistoriansa 18. NBA-mestaruuden. Boston vei sarjan lukemin 5–1 ja pitelee nyt ykkössijaa NBA-mestaruuksien määrässä.

Boston meni ratkaisuottelussa ensimmäisellä neljänneksellä kymmenen ja toisella 11 pisteen johtoon. Dallas vei kolmannen neljänneksen niukasti kahden pisteen erolla. Päätösneljännes oli taas Bostonin, mutta vain pinnan erolla.

Celticsin Jayson Tatum juhli ottelussa 31 pisteellä ja joukkueen toiseksi parhaat pisteet takoi Jaylen Brown, joka teki 21 pinnaa. Brown valittiin finaalien arvokkaimmaksi pelaajaksi. 27-vuotiaalle pelaajalle game 5 oli uran 107:s pudotuspeli.

Hän sanoi jakavansa saamansa kunnian kuitenkin koko joukkueen ja erityisesti finaalien tähtiparinsa Tatumin kanssa.

Bostonin luotsasi mestaruuteen 16 vuoden tauon jälkeen Joe Mazzulla, 35, joka nimitettiin päävalmentajaksi keväällä 2023 pitkän väliaikaispestin jälkeen. Kulunut kausi oli  hänelle ensimmäinen koko kauden kestänyt NBA-pesti.

Dallasia kantoi jälleen Luca Doncic 28 pisteellään ja 12 levypallollaan. Ex-Celtic Kyrie Irving sai katsojilta paljon älämölöä ja lopulta hän ylsi vain 15 pisteeseen kauden viimeisessä ottelussa.

Se on siinä….