TILANNEHUONE

Boston lomille – Carolinan Raanta ilmiömäinen ratkaisupelissä

15.05.2022 07:11

Boston lomille – Carolinan Raanta ilmiömäinen ratkaisupelissä

Antti Raanta juhlii paikkaa toisella pudotuspelikierroksella.@AOP

NHL

Carolina Hurricanes pinnisti vihdoin Boston Bruinsin yli ja ohi ja otti paikan pudotuspelien toisella kierroksella. Carolinan jatkopaikka irtosi 3-2-voitolla otteluparin seitsemännessä ottelussa Raleighissa. Boston on kahdesti aiemmin ollut liian suuri vastus carolinalaisille. Tänäkään keväänä Canes ei pystynyt kertaakaan kaatamaan Bruinsia vierasjäällä. Tosin, siinä ei onnistunut Bostonkaan.

Kaksi suomalaispelaajaa oli ratkaisuottelun tähdistössä. Teuvo Teräväinen teki tehot 1+1 ja Antti Raanta torjui 27 kiekkoa. Ottelun ykköstähti oli Max Domi tehoillaan 2+1.

Raanta oli ottelun jälkeen tunteikkaana lehdistötilaisuudessa. Kesken tilaisuuden hänen tyttärensä juoksi isänsä syliin.

Torjuntavastuu Carolinan maalilla jäi Raannalle, kun joukkueen ykkösvahti Fredrik Andersen loukkaantui ja jäi katsomaan pelejä katsomosta. Ensimmäisiä NHL-pudotuspelejään pelaava Raanta on ylittänyt seurajohdon odotukset. Lauantaina hän torjui erityisen näyttävästi Bruinsin Taylor Hallin lähes varmalta näyttäneen maalipaikan.

Katso torjunta tästä.

”Kun yksi liigan parhaimmista pelaajista loukkaantuu, se tuntuu joukkueessa. Joukkue edessäni on kuitenkin tehnyt mahtavaa työtä ja minä olen yrittänyt hoitaa siinä sitten omaa tonttiani. Tämä oli minulle mahdollisuus näyttää mitä pystyn tekemään isoilla areenoilla”, Raanta kertoi News Observerille.

”Heti sarjan alusta ajattelin, että pelini on aika hyvää. Tänään se oli erityisesti taistelua ja jauhamista.”

Raanta paljasti, että moni kaveri Suomessa seurasi ottelua yömyöhällä.

”Sain monta tekstari heti ottelun jälkeen. Monet Suomessa olivat pysyneet valveilla ja katsoneet ottelun. Tietysti olisi ollut hienoa, jos isäni olisi ollut täällä ja nähnyt tämän ottelun. Mutta missä hän onkaan, hän on varmasti superiloinen.”

Raannan isä kuoli viime syksynä.

Carolina kohtaa seuraavalla kierroksella joko NY Rangersin tai Pittsburgh Penguinsin.

MUUTA: Tampa Bay Lighting eteni jatkoon voitettuaan ratkaisevassa seitsemännessä ottelussa Toronto Maple Leafsin 2-1 vieraissa. Tampan Nicolas Paul teki ottelussa kaksi maalia. Toronton osumasta vastasi Morgan Rielly. LA Kingsin Jonathan Quickin 39 torjuntaa eivät riittäneet viemään joukkuetta jatkoon. Edmonton Oilers voitti 2-1 ja otti paikan toisella kierroksella. Connor McDavid teki seitsemännessä ottelussa tehot 1+1. Mike Smith pelasi nollapelin ja torjui siinä 29 kiekkoa.