Bostonilla huikea ilta – Washington tappioputkessa

11.01.2022 08:22

Matt Grzelcyk oli lähes pitelemätön Washingtonissa.@AOP

Bruinsin puolustaja Matt Grzelcyk oli päivän nimi Bostonin ja Washingtonin välisessä ottelussa maanantaina. Grzelcykillä oli huikea viiden pisteen ilta Bostonin voittaessa DC:ssä pelatun ottelun luvuin 7-3. Boston joutui tosin myös kirimään, koska ottelun kaksi ensimmäistä maalia teki Washington. Tavoilleen uskollisena Grzelcyk syötti ottelussa neljä maalia, mutta toisessa erässä hän myös viimeisteli itse 3-2-osuman. Se oli hänen kauden toinen maalinsa. Grzelcyk syötti myös Erik Haulan 6-2-osuman toisessa erässä. Haula on vireessä. Hänen tehonsa viidessä viimeisessä ottelussa ovat 2+3 . Bruinsin tulokaspakki Urho Vaakanaiselle merkittiin kauden toinen NHL-syöttöpiste. Se tuli syötöllä David Pastrnakin 5-2-osumaan. Bruinsin Brad Marchand sai matsissa kovan iskun nenäänsä korkeasta mailasta, mutta hän viimeisteli silti ottelussa kaksi maalia ja yhden syötön. Washingtonin vuosi ei ole alkanut hyvin. Se on hävinnyt kaikki neljä pelaamaansa ottelua.

Colorado Avalanche voitti Seattle Krakenin kotihallissaan niukasti maalein 4-3. Suomalaispelaajille ei tullut ottelussa tehomerkintöjä. Voitto venytti Avalanchen voittoputken viiteen peräkkäiseen otteluun. Avalanche on voittanut kaikki ottelunsa vuoden vaihteen jälkeen.

New York Rangers taipui Kingsille Los Angelesissa maalein 3-1. Joukkue sai takasin kokoonpanoonsa viikon tauon jälkeen aiemmin hirmuvireessä olleen hyökkääjänsä Artemi Panarinin. Nyt tehoja ei tullut. Kaapo Kakolle merkattiin ottelussa vain kahden minuutin jäähy ensimmäisessä erässä. Rangers on neljästä edellisestä ottelustaan voittanut kuitenkin kolme. Lauantaina kaatui Anaheim 4-1.