Bostonilla vauhti päällä – Laineen Columbus jäi jalkoihin

29.10.2022 07:10

Jeremy Swayman ja Linus Ullmark juhlivat nollapeliä.©AOP

NHL:n kärjen Boston Bruins teki perjantaina selvää Columbuksesta maalein 4-0. Blue Jackets ei saanut aikaan mitään järkevää ja maalivahtien pyörittäminen torjuntatoimissa jatkui.

Tällä kertaa Elvis Merzlikins päästi kahden ensimmäisen erän aikana kaikki maalit ja teki 25 torjuntaa, sen jälkeen maalille tuli Daniil Tarasov kolmanteen erään ja hän teki kuusi torjuntaa. Blues on hävinnyt kotonaan kolme ottelua peräkkäin. Ylivoimalla joukkue ei ole onnistunut vielä kertaakaan. Mahdollisuuksia on ollut 23.

Linus Ullmark Bostonin maalilla oli puolestaan terässä. Hän torjui kaiken eteen tulleen, myös muutaman Patrik Laineen uskottavan vedon kolmannessa erässä ja taisteli itselleen nollapelin. Ullmarkin uran viides nollapeli tuli 30 torjunnalla. Ullmark oli ottelun ykköstähti.

Alkukauden menestys ei ole tullut Bruinsille ilmaiseksi. Ottelun jälkeen Bostonin valmentaja Jim Montgomery kertoi, että pukuhuoneessa on jo useita pelaajia, jotka pitelevät jääpusseja eri paikoissa.

”He pelaavat kovaa ja toisilleen. Tulosta tulee”, valmentaja huikkasi ESPN:lle.

Lonkkaleikkauksesta palaileva veteraani Brad Marchand ei pelannut Columbusta vastaan. Paluuottelussaan torstaina hän teki tehot 2+1 Detroitia vastaan, mutta oli Columbuksessa huilivuorossa. Häntä ei haluta peluuttaa vielä peräkkäisissä peleissä.

Myös New Jersey Devilsin maalivahti Vitek Vanecek torjui nollapelin ottelussa mestarijoukkue Colorado Avalanchea vastaan. Vanecek teki kotijäällä 24 torjuntaa ja sai niillä myös tähdistön ykköspaikan. Ottelu Newarkissa päättyi tulokseen 1-0.

Carolina koki kotihallissaan karmivan 2-6-tappion NY Islandesille. Vierailija oli ihan liekeissä Josh Baileyn uran 1000:ssa ottelussa. Islandersin valmentaja Lane Lambert uskoi, että Baileyn juhlaottelu sytytti hänen jenginsä erityiseen vireeseen ja se näkyi tulostaululla. Islanders on vahva joukkue alivoimalla. Se ei ole päästänyt ylivoimamaalia kauden kahdeksassa ensimmäisessä ottelussaan. Carolinalla oli kolme yv:tä tässä ottelussa.