Bostonin Erik Haulalla huikea ilta Los Angelesissa

01.03.2022 08:28

Erik Haula onnistui kahdesti Los Angelesin illassa. @AOP

Erik Haula ja Boston riepotteli maanantain NHL-kierroksella Los Angelesia ja New Jersey Vancouveria. Washington sai pataan Torontolta.

MAALIJUHLAT. Boston Bruins voitti Los Angeles Kingsin vieraissa maalein 7-0. Suomalaishyökkääjä Erik Haula oli kolmannessa erässä ilmiliekeissä. Hän teki erän puolivälissä 6-0-osuman ylivoimalla ja parin minuutin päästä vielä 7-0 osuman. Haula on ollut vireessä. Kahdessa aiemmassa ottelussa hän oli kerännyt jo kaksi syöttöpinnaa. Tehotilasto näyttää nyt 7+14. Joukkueen muista maaleista vastasivat Jake DeBrusk, joka teki kypärätempun. Hän iski kaksi ensimmäisessä erässä ja yhden toisen erän alussa. Patrice Bergeron osui ylivoimalla toisessa erässä ja Taylor Hall toisen erän lopussa. Bostonin nuorelle maalivahtilupaukselle Jeremy Swaymanille nollapeli oli uran kolmas. Hän teki 34 torjuntaa.

MAHDOTTOMUUS. New Jersey Devils oli tyly isäntä Vancouver Canucksille. Devils voitti ottelun 7-2. Joukkue on kolmessa viimeisessä ottelussaan viimeistellyt 18 maalia, vaikka kävikin häviämässä Chicagolle 8-5 viime perjantaina. Joukkue aloitti maanantaina ensimmäisen erän takomalla tauluun 3-o. Maaleista vastasivat Jack Hughes, Jegor Sharangovich ja vielä Dawson Mercer ylivoimalla. Laukaukset erässä menivät kuitenkin Canucksille 13-9. Toisen erän ensimmäisen maalin teki Vancouverin Vasili Podkolzin reilun minuutin pelin jälkeen, mutta seuraavat kolme Devils teki seuraavan kolmen minuutin aikana, kun Jesper Böqvist, Ryan Graves ja Jesper Bratt osuivat sarjassa. Erään mahtui vielä Vancoverin Tanner Pearsonin 6-2-kavennus. Kolmannessa erässä Dougie Hamilton vetäisi Devilsille seitsemännen. Devils pitelee nyt 12 ottelun voittoputkea Canucksia vastaan. Joukkue on viimeksi hävinnyt Vancouverille marraskuussa 2014.

KOMPUROINTIA. Washington Capitals hävisi kolmannen peräkkäisen ottelunsa ja peräti kuudennen peräkkäisen kotonaan. Tappio tuli nyt Toronto Maple Leafsille railakkaasti 3-5. Conor Sheary teki Capitalsin ensimmäisen osuman ensimmäisessä erässä, mutta valoja joukkueessa piti kuitenkin päällä Tom Wilson, joka viimeisteli ensin toisessa erässä ylivoimaosuman ja sitten kolmannessa erässä alivoimaosuman. Molemmat joukkueet toivoivat hieman parempaa maalivahtityötä ottelun jälkeen, mutta asia koski erityisesti varmasti Washingtonia. Toronton maalilla Petr Mrazek torjui 33 kiekkoa ja Washingtonin päässä Ilja Samsonov hääri ensimmäisen erän tehden seitsemän torjuntaa. Kaksi seuraavaa vahti Viteck Vanecek torjuen 16 kiekkoa.