Bostonin Haula ei hyydy – on vastannut muutoksiin

03.04.2022 08:41

Hauling. Erik Haula onnistui kahdesti Columbusta vastaan.@AOP

Boston Bruinsin suomalaislaituri Erik Haula on ja pysyy kevätliekeissä. Pelaaja on kuudessa viimeisessä ottelussa viimeistellyt kymmenen tehopistettä. Lauantaina ottelussa hampaatonta Columbus Blue Jacketsia vastaan, Haula iski kaksi osumaa. Hän veti ottelun avausmaalin reilun vartin pelin jälkeen ja osui toisen kerran kolmannessa erässä ylivoimalla. Haulan toinen osuma oli Bostonin 3-2-voittomaali. Lopulta ottelu päättyi 5-3 Bostonille täpötäyden hallin hurratessa. Haula palkittiin ottelun ykköstähtenä. Boston pyöräytti peliketjujaan tammikuussa. Haula pelaa kakkossentterinä. Se toimii.

”Teimme muutoksia jokin aika sitten ja se on toiminut hyvin. Erik on ollut iso osa sitä muutosta. Pidän työstä, jota hän tekee. Hän on vastannut muutokseen”, Bruins valmentaja Bruce Cassidy kuittasi medioille.

Columbuksen Patrik Laine oli tehoton, ei laukonut kertaakaan maalia kohden ja plus- oli -4. Columbus on kuuden tappioputkessa. Laine on sen aikana tehnyt tehot 0+3.

Pitkään Columbuksessa ja nyt Bostonissa pelaava Nick Foligno juhli ottelussa 1000. NHL-matsiaan. Hän sai paljon lahjoja, kuten 10 000 dollarin lahjoituksen hyväntekeväisyysorganisaatiolleen Columbukselta.

MUUTA: Florida Panthers teki jälleen käsittämättömän takaa-ajon noustessaan 2-6-tappioasemasta 7-6-voittoon jatkoajalla New Jersey Devilsiä vastaan. Alexander Barkov kipparoi ryhmän voittoon tehden kolmannessa erässä ensin 6-5-osuman ja pian sen jälkeen 6-6-tasoituksen. Ratkaisun jatkoilla teki Gustav Forsling. Devilsin Janne Kuokkanen keräsi tehot 1+1 ja Devilsin Jegor Sharangovich teki ottelussa kypärätempun. Dallasin Roope Hintz tehoili 1+1 verran ottelussa San Jose Sharksia vastaan. Myös Starsin Jani Hakanpää juhli ottelussa kauden kolmatta osumaansa. Dallas voitti San Josen 5-4. Coloradon Mikko Rantanen viimeisteli tehot 1+1 ottelussa Pittsburghia vastaan. Joukkueen maalivahti Darcy Kuemper teki ottelussa 38 torjuntaa ja Avs voitti ottelun 3-2. Kotivoitto oli Avalanchen kauden 28:s. Carolina Hurricanes koki puolestaan yllätystappion Minnesotalle kotihallissaan maalein 1-3. Teuvo Teräväinen teki joukkueen ainokaisen kolmannessa erässä. Syöttöpinnat menivät Sebastian Aholle ja Jaccob Slavinille. Pelin ykköstähti oli Wildin maalivahti Marc-Andre Fleury 37 torjunnallaan. Bluesin Ville Husso torjui 39 kiekkoa ottelussa Calgarya vastaan. Blues voitti Kanadassa 6-4.