TILANNEHUONE

Bostonissa on suomalaisittain nyt hieman synkkää

31.01.2022 18:04

Bostonissa on suomalaisittain nyt hieman synkkää

Tuukka Rask tarvitsee uuden alun.@AOP

NHL

Boston Bruinsin päävalmentaja Bruce Cassidy ei usko, että loukkaantunut ja jo muutaman ottelun missannut Tuukka Rask olisi pelikuntoinen vielä tiistainakaan, kun joukkue kohtaa Seattle Krakenin. Loppuviikolla Boston nostikin jo ylös aiemmin Raskin tieltä AHL:ään lähetetyn Jeremy Swaymanin. Hän oli sunnuntaina Linus Ullmarkin varamies, kun Bruins hävisi Dallasille 1-6. Ullmark vedettiin ottelussa maalilta toisessa erässä neljän päästetyn maalin jälkeen. Edellisen kerran Boston joutui vaihtamaan maalivahtia kesken ottelun toissa viikolla ottelussa Carolinaa vastaan, joka päättyi supertappioon 1-7. Rask päästi silloin ensimmäisessä erässä viisi maalia.

Rask on pelannut paluunsa jälkeen neljässä ottelussa, mutta paluu on selvästi vaikea. Hän on ruosteessa ja oma taso kaukana. Carolina-pelissä yleisökään ei motivoinut. ”We want Swayman” -huudot kaikuivat kesken erän hallissa. Lehtitietojen mukaan Bruins-luotsi pohtii nyt olisiko Raskille kuitenkin hyvästä pelata muutamia AHL-pelejä alle ennen seuraavaa NHL-koitosta? Niinhän oli tarkoitus tehdä alun alkujaan, mutta Providencen koronatartunnat muuttivat suunnitelmat. Cassidy miettii, että ehkä Rask olisi siihen jopa suostuvainen, kunhan hän paranee alavartalovammastaan.

Bostonin suomalaisrintamalla on muutenkin juuri nyt hieman synkkää. Viime aikoina hyvin pelannut Erik Haula on ollut viikonlopun koronaprotokollalistalla. Kraken-kohtaamisen jälkeen Bostonissa alkaa All Stars -tauko. 8. helmikuuta vastaan otetaan sitten uusin voimin Pittsburgh Penguins.