TILANNEHUONE

Bottaksella aiempaa parempi testipäivä – Ferrari yhä vahvoilla

10.03.2022 18:52

Bottaksella aiempaa parempi testipäivä – Ferrari yhä vahvoilla

Valtteri Bottas ja Lewis Hamilton ajoivat molemmat testejä torstaina.@AOP

Formula 1

Valtteri Bottas ja Alfa Romeo löytyy Bahrainin F1-talvitestien ensimmäisen päivän iltapäiväsession lopuksi sijalta seitsemän ajalla 1.35,495. Suomalaiskuski pääsi testaamaan nyt enemmän kuin Barcelonassa. Bottas ajoi lopulta 66 kierrosta.

Päivän ykkösaika meni Alpha Taurin Pierre Gaslyn nimiin ajalla 1.33.902. Hän ajoi peräti 103 kierrosta. Ferrari oli odotetun vahva. Carlos Sainz ajoi 52 kierrosta ja parhaimmillaan ajan 1.34,359, jolla oltiin kakkosena. Kolmas oli Sainzin tallikaveri Charles Leclerc, joka ajoi 64 kierrosta ja kellotti parhaimmillaan ajan 1.34,531.

Bottaksen rookie-tallikaveri Zhou Guanyu ajoi aampäivän ja veti 54 kierrosta. Hänen paras aikansa oli 1.37,164 ja sillä oltiin lopulta listoilla 14:s.

Testit keskeytyivät yhdeksän minuuttia ennen täyttä aikaa, koska Sergio Perez pyörähti Red Bullillaan hiekalle. Perez oli listauksen 10:s. Hän ajoi peräti 137 kierrosta. Max Verstappen ajaa Red Bullia perjantaina. Mercedeksen Lewis Hamilton oli listan 11:s. Hän ajoi 62 kierrosta.

Tallit painottavat, että ajat eivät vielä merkkaa paljoakaan. Tallit testaavat nyt heille tärkeitä asioita, joita ei ainakaan haastatteluissa paljoa paljastettu. Ainakin propoising-pomppimisefektiä nähtiin selvästi vielä monilla, joten siltä osin ratkottavaa riittää jatkossakin.

Mercedes toi testeihin täysin päivitetyn version autostaan. Autossa ei ollut enää sivulla pontooneja, kuten Espanjassa. Varikolla saatiin tästä aikaan keskustelua tallien välillä. Red Bullin Christian Horner hämmästeli Mercedeksen nykyisten sivusiipien aerodynaamista ratkaisua, mutta haluaa jättää asian aeroalan tyypeille. Lisäksi Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotto piti Mercedeksen peilien kiinnitystä aerodynaamisena osana, jota ei pitäisi hyväksyä. Mercedeksen Toto Wolff on tietysti toista mieltä ja vakuutti, että kaikki on ohjekirjan mukaista.

Haas-talli pääsi mukaan testeihin vasta iltapäivällä, koska tallin kalusto ei saapunut ajoissa paikalle. Tallille myönnettiin siitä hyvästä omaa lisäaikaa yhteensä neljä tuntia testipäivien päätteeksi. Torstai-iltapäivänä Haasin testiä ajoi Pietro Fittipaldi.

McLarenin Daniel Ricciardo oli sairaana ja hänen tilallaan ajoi Lando Norris.

Testit jatkuvat Bahrainissa perjantaina.