TILANNEHUONE

Bottaksella heikko aika-ajo – rankkasade iski

03.11.2023 21:19

Formula 1

Alfa Romeon Valtteri Bottaksen pistejahti Brasilian GP:ssä lähti heikosti käyntiin. Bottas ajoi GP:n aika-ajossa perjantaina vasta sijalle 18.

”Tuosta on kyllä hyvin hankalaa Interlagosin radalla nousta pisteille. Alfa Romeolta heikko suoritus, kun myös Zhou jäi Q1:een”, ElmoTV:n F1-asiantuntija Erkki Mustakari harmittelee.

Aika-ajo alkoi vartin myöhässä ja vedettiin pitkään sadeuhan alla. Aika-ajo olisi säästynyt kokonaan sateelta, jos se olisi alkanut ajallaan. Q3:sen alussa vettä tuli jo hieman ja monien tärkeimmät kierrokset menivät pilalle. McLarenin Lando Norris pyörähti kostuneella radalla. Kaikki kuskit olivat takaisin varikolla jo viisi minuuttia ennen aika-ajon loppua. Lopulta aika ajoi keskeytettiin ennen oikeaa kellon lyömää ukkosen pauhatessa.

Paalulle ajoi Red Bullin Max Verstappen. Paalu on hollantilaisen uran 31:s ja kauden 11:s. Toinen ruutu meni Ferrarin Charles Leclercille. Aston Martinille tilanne oli jackpot. Lance Stroll oli kolmas ja Fernando Alonso neljäs. McLarenin Norris oli seitsemäs ja Oscar Piastri kymmenes.

Leclerc kertoi ratahaastattelussa, että tuuli ukkosen noustessa oli todella erikoinen ja tarttui autoon.

Alfa Romeon valmistajien sarjan pistejahdin kannalta oli hyvä uutinen, että myös AlphaTaurit putosivat ensimmäisellä jaksolla. Daniel Ricciardo oli 17:s ja Yuki Tsunoda 16:s.