TILANNEHUONE

Bottaksella onnea – Verstappen jyräsi taas

06.10.2023 21:17

Formula 1

F1:sten Qatarin GP:n paalupaikan kuittasi sunnuntain kisaan jo perjantaina ajetussa aika-ajossa Max Verstappen. Hän jahtaa viikonloppuna kiivaasti kolmatta F1-mestaruuttaan. Paalupaikka on hollantilaiselle kauden kymmenes.

Aika-ajoa väritti hyvin monet kierrosaikojen hylkäykset radan rajojen ylitysten vuoksi.

Aika-ajon toinen oli yllättäen Mercedeksen George Russell ja kolmas lopulta Mercedeksen Lewis Hamilton. Mercedes-kuskit nousivat kärkikolmikkoon, kun McLarenin Lando Norrisin ja Oscar Piastrin nopeimmat ajat hylättiin ratarajojen ylitysten vuoksi.

Iso yllätys oli myös Ferrarin Carlos Sainzin putoaminen toisen aika-ajojakson jälkeen. Hän kärsi pito-ongelmista oli 12:s ja jäi kärjestä +0.947. Myös Red Bullin Sergio Perez putosi Q2:n jälkeen, kun hänenkin paras aikansa hylättiin ratarajan ylityksen vuoksi. Hän oli 13:s.

Perez auttoi Alfa Romeon Valtteri Bottasta, joka ponnisti meksikolaisen epäonnistumisen siivellä mukaan aika-ajon viimeiselle jaksolle. Bottas oli ensimmäisen jakson 12:s ja toisen 10:s. Lopulta hän oli tuloslistan yhdeksäs, mutta jäi Verstappenille +1.280. Tallikaveri Zhou Guanyun aika-ajo ei sujunut. Hän oli koko letkan viimeinen Q1:llä.

”Kauden paras aika-ajo. Hyvä päivä meille. Saatiin säädöt harjoituksessa kohdilleen ja löytyi hyvä rytmi”, Bottas perusteli Viaplayn haastattelussa.

Olosuhde Losailin radalla oli parantunut aiemmin päivällä ajetuista vapaista harjoituksista, jossa tuuli viskoi hiekkaa radalle ja se oli liukas.

Aika-ajon tuloksia tästä.