TILANNEHUONE

Bottaksella viimeiset pinnat kerättävänä

24.11.2023 06:21

Formula 1

Yhdeksän kuukauden pituinen Formula 1 -kausi tulee viikonloppuna päätökseen Abu Dhabissa. Viimeiseen viikonloppuun ei jäänyt suurempaa jännättävää, sillä Red Bull ja Max Verstappen ovat jo voittaneet valmistajien ja kuljettajien mestaruudet. Valtteri Bottas yrittää lähinnä hakea hyvää mieltä kauden viimeisestä kisasta. Alfa Romeo -kuskin syksyn tulokset ovat olleet pettymys.

”Ja yhtäkkiä löydämme itsemme täältä Abu Dhabista, kauden viimeisestä kisasta”, Bottas toteaa.

”Tämä on ollut kiireinen ja haasteellinen kausi. Vaikka emme saavuttaneet tavoitteitamme, voimme silti sanoa, että teimme kovasti töitä ymmärtääksemme autoamme ja opimme samalla paljon. Se auttaa meitä kaudella 2024.”

Bottaksen ensimmäinen Las Vegasin kisa meni viime viikonloppuna piloille heti ensimmäisellä kierroksella kolhussa Fernando Alonson kanssa. Seitsemännestä lähtöruudusta startannut Bottas körötteli maaliin viimeisenä.

”Harmi, että kisa oli osaltani ohi ensimmäisessä mutkassa, vaikka olimme siellä vahvassa kunnossa. Olin aivan varma, että saamme pisteitä. Mutta lähikilpailijoista kukaan ei napannut pinnoja Vegasissa, joten pistetilanne pysyi samana. Tänä viikonloppuna yritämme jälleen saada pisteitä.”

Kisa on Sauberin ja Alfa Romeon viimeinen sponsoriyhteistyön merkeissä.

F1: Abu Dhabin GP:n harjoitukset ajetaan perjantaina kello 11.30 ja 15.

Bottas käy vielä viimeiseen tämän kauden pistejahtiin…