TILANNEHUONE

Bottaksella yhä vaikeaa testeissä, tallikaverilla sujui paremmin

24.02.2022 19:19

Bottaksella yhä vaikeaa testeissä, tallikaverilla sujui paremmin

Alfa Romeolla on ollut paljon teknisiäongelmia ensimmäisissä talvitesteissä.@AOP

Formula 1

Valtteri Bottaksen ensimmäiset F1-testit Alfa Romeolla ovat startanneet heikosti. Alfan uuden F1-auton kanssa on törmätty ongelmiin maaefektin kanssa, joka tärisyttää autoa liikaa. Aerodynamiikkaa ei ole saatu siltä osin vielä tarpeeksi hyvin toimimaan. Bottas on jo kommentoinut, että tallissa tiedetään mikä on vikana ja todennut, että vika osataan myös korjata. Uusi Alfa Romeo on kerännyt paljon kommentteja myös monimutkaisesta etusiivestään. Se on hyvin erilainen kuin muilla ja asiantuntijat ovat kutsuneet sitä ensinäkemältä sarkastisesti jopa hulluksi. Ilmassa on selvästi mielenkiintoista odottelua siitä, miten hyvin tämä etusiipi lopulta toimii.

Tähän mennessä Alfa Romeo on ollut testien heikoin yhdessä Haas-tallin kanssa. Bottas sai ajettua torstaina jälleen vain 21 kierrosta, mikä oli muihin verrattuna hyvin vähän. Bottaksen mielestä uusi menopeli ei eroa liikaa vanhasta, vaikka alla on eri sukupolven auto, ja oma ajotyylikin vaatii hiomista. Hän toivoo, että perjantaina rataa voisi kiertää jo huolettomammin. Perjantaina Kataloniaan on kuitenkin luvattu epävakaista säätä, joten mittava testidatan kerääminen saattaa silloin olla uhattuna. Sade olisi Alfa Romeolle paha takaisku tilanteeseen nähden.

Torstaina iltapäivällä Alfan ratissa ajoi ensimmäiset kierroksensa F1-rookie, kiinalainen Guanyu Zhou. Tulokkaan testipäivä sujui Bottasta paremmin. Hän pääsi ajamaan jo peräti 71 kierrosta. Lewis Hamilton ajoi Mersulla aamupäivällä 40 kierrosta. Mercedeksen George Russell oli iltapäivävuorossa. Hän ajoi 66 kierrosta ja oli seitsemänneksi nopein. Red Bullin Max Verstappen ei ajanut torstaina. Alpha Taurin Pierre Gasly ajoi eniten kierroksia. Niitä kertyi 147. Ferrarin Charles Leclerc oli päivän nopein ajalla 1.19,689. Kierroksia tuli 79.