TILANNEHUONE

Bottakselle ja Hamiltonille rangaistukset Monzaan

08.09.2022 19:15

Bottakselle ja Hamiltonille rangaistukset Monzaan

Alfa Romeon voimanlähde hyytyi Hollannissa.©AOP

Formula 1

Valtteri Bottasta odottaa lähtöruuturangaistus Monzan F1 GP:hen. Bottaksen Alfa Romeon moottori hajosi viime viikonloppuna Hollannissa ja hän joutui keskeyttämään kilpailun. Keskeytys oli suomalaiselle kolmas peräkkäinen. Moottoriin joudutaan nyt vaihtamaan osia. Bottas ei halunnut vielä torstaina varmasti kertoa, mitä kaikkea moottoriin vaihdetaan. Bottas on ajanut viimeksi kymmenen parhaan joukkoon aika-ajossa Unkarin GP:ssä.

Myös Mercedeksen Lewis Hamiltonia odottaa lähtöruuturangaistus Monzan F1 GP:ssä, koska myös britin menopeliin joudutaan vaihtamaan moottori. Se on jo neljäs voimanlähde tällä kaudella Hamiltonin käytössä ja yhdellä kaudella saa käyttää kolmea moottoria.

Mercedes kertoo, että Hamiltonin edellinen moottori on ollut korjauspöydällä sen tehtaalla Brixworthissa. Se koki kovia Belgian GP:ssä, kun hän osui Alpinen Fernando Alonsoon kisatilanteessa. Moottori laski silloin nesteet alleen. Jos tämä moottori saadaan vielä korjattua, se ei ehdi ainakaan tämän viikonlopun Italian GP:hen. Viime viikonloppuna käytetty moottori ei puolestaan sovi tallin kommenttien mukaan Monzan radalle.

F1: Italian GP ajetaan Monzassa sunnunntaina 11.9. kello 16.