TILANNEHUONE

Bottakselle karmea pettymys – Leclerc Ferrarilla paalulle

09.04.2022 10:36

Bottakselle karmea pettymys – Leclerc Ferrarilla paalulle

Charles Lecelerc kuittasi Alberts Parkilla kauden toisen paalunsa. @AOP

Formula 1

Australian GP:n aika-ajossa kärkinimet pysyivät samana, kuin kauden kahdessa edellisessä osakilpailussa. Kiivaan taistelun jälkeen paalupaikan sunnuntain osakilpailuun ajoi Ferrarin Charles Leclerc ajalla 1.17.868. Paalu on monacolaisen kauden toinen. Toiseen ruutuun ajoi Red Bullin Max Verstappen ja kolmanteen Red Bullin Sergio Perez. Perez jätti kuitenkin aika-ajon aikana noudattamatta keltaisia lippuja ja tuomaristo tutkii siltä osin tilannetta vielä aika-ajon jälkeen.

”Q3:ssa kaikki loksahti kohdalleen. Auto on kiva ajaa. Olimme taas yllättyneitä vauhdistamme aika-ajossa”, Leclerc totesi varikkosuorahaastettelussa.

Mercedeksen kuskit ponnistivat Melbournessa kymmenen parhaan joukkoon. Lewis Hamilton starttaa ruudusta viisi ja George Russell ruudusta kuusi.

Valtteri Bottas koki ison pettymyksen. Hän ei saavuttanut tavoitettaan Q3:sta, vaan jäi aika-ajon kakkososioon ja lähtee sunnuntain kisaan vasta lähtöruudusta 12. Ensimmäisellä jaksolla Bottas oli kuitenkin kuudes. Tallikaveri Zhou jäi myös toiseen osioon. Hän oli 14:s.

Bottaksen kiusaksi koitui Mersujen lisäksi, myös McLarenin tekemä nousu. Talli on saanut kehitettyä autoaan kahden ensimmäisen kisan jälkeen. Molemmat McLarenin kuskit ajoivat mukaan viimeiselle jaksolle. Lando Norris lähtee ruudusta neljä ja Daniel Ricciardo ruudusta seitsemän.

Haasit eivät pärjänneet enää Melbournen katuradalla. Vauhti oli vaatimatonta verrattuna edellisiin kisoihin. Mick Schumacher löi tallikaverinsa Kevin Magnussenin olemalla 15:s. Magnussen lähtee ruudusta 17.

Australian aika-ajoa väritti merkittävästi autojen kolarit ja hyytymiset radalle, sekä sitä myöten merkittävät aikataulujen viivästymiset. Varsinkin ensimmäinen aika-ajojakso oli ihmeellinen näytös. Se keskeytyi punaisiin lippuihin Williamsin Nicholas Latifin ja Aston Martinin Lance Strollin kolariin kaksi minuuttia ennen jakson päättymistä. Stroll käänsi autonsa ohitusta tekevän Latifin päälle. Aston Martinin molemmat autot kolaroivat ratavalleihin jo harjoituksissa. Strollin auto saatiin kasaan aika-ajoon, mutta Sebastian Vettel pääsi aika-ajoon mukaan vasta kolarin tuoman lisäkorjausajan turvin. Hän pystyi ajamaan 18. lähtöruutuun.

Punainen lippu liehui myös viimeisellä jaksolla, kun Alpinen Fernando Alonso jysähti ratavalliin. Alonso oli ajamassa huikeaa aika-ajoa, mutta autosta katosi ilmeisesti hydrauliikkapaineet. Lisäksi moottori sammui. Peli oli sillä selvä. Alonsolle lähtöruutu 10.

Australian GP ajetaan sunnuntaina 10. huhtikuuta kello 8.00.

 

Lähtöjärjestys tästä.