TILANNEHUONE

Bottakselle lisää harmia – Hamiltonille kärkiaika

25.02.2022 19:57

Bottakselle lisää harmia – Hamiltonille kärkiaika

Valtteri Bottaksen uusi Alfa Romeo julkistetaan viraalisesti ensi sunnuntaina.@AOP

Formula 1

Barcelonan F1-talvitesteissä kävi selväksi, että työtä riittää lähes joka tallissa vielä ennen ensimmäistä F1 GP:tä Bahrainissa 20. maaliskuuta. Kärkiautot ovat niskanpäällä uusien teknologioiden kanssa, mutta monilla talleilla on säätötöissään jo kiire.

Perjantain testissä ratatapahtumia riitti. Punaista liputettiin peräti viisi kertaa. Esimerkiksi Fernando Alonson Alpine pysähtyi radalle moottori savuten, Pierre Gasly kolaroi viitosmutkassa ja rikkoi ainakin etusiipensä, Sebastian Vettel jäi Aston Martinillaan myös savuten radan reunaan ja Alfa Romeon tulokaskuski Zhou Guanyun meno tyssäsi hiekalle. Hännänhuippu Haas-tallin ongelmana ei ole vain venäläinen kuski ja sponsori, vaan koko ensimmäinen talvitesti kertoi, että menopeli kärsii monista merkittävistä luotettavuusongelmista.

Valtteri Bottaksen iltapäivän rupeama Alfa Romeolla alkoi myöhässä tallikaverin hiekkapysähdyksen vuoksi. Lopulta suomalaiskuski pääsi radalle, mutta kierrokset jäivät jälleen kymmeneen. Tallikaveri kiersi radan sentään 41 kertaa aamupäivällä. Selvää on, että Alfa Romeolla painetaan pitkää päivää seuraavat viikot ennen toista talvitestijaksoa.

”Muutamat tekniset asiat pysäyttivät meidät iltapäivällä, mutta data jota kerättiin aamupäivän aikana auttaa työssämme ja auton kehityksessä. Keskitymme nyt tekemään parhaamme Bahrainiin mennessä ja maksimoimme siellä sitten ajomailimme. Uskon, että saamme kiinni menetetyn ajan, jotta olemme täysin valmiita kauden alkaessa”, Bottas tiedottaa testien jälkeen.

Lewis Hamilton painoi Mercedeksellään menemään 94 kierrosta. Meno oli tallissa rentoa ja Hamilton otti pari starttitestiäkin. Päivän lopuksi Hamilton otti tallikaveriltaan George Russellilta luulot pois kellottamalla päivän nopeimman ajan 1.19,138, jättäen sillä Russellin toiseksi ajallaan 1.19,233. Russell kurvasi 66 kierrosta. Red Bullin Max Verstappen ajoi 49 kierrosta ja oli neljänneksi nopein.

Perjantaina kerättiin myös paljon rengasdataa.  Tallit testasivat myös 18-tuuman välikelin ja sadekelin renkaita Pirellille. Sitä varten rataa kasteltiin keinotekoisesti, koska vettä ei tullutkaan luonnollisesti taivaalta.

Seuraavat testit ajetaan Bahrainissa 10.-12. maaliskuuta.