TILANNEHUONE

Bottakselta hävisi tehot Unkarissa

31.07.2022 18:49

Bottakselta hävisi tehot Unkarissa

Valtteri Bottas keskeytti Unkarissa.©AOP

Formula 1

Valtteri Bottaksen kisa sunnuntaina Unkarissa päättyi hiekalle muutama kierros ennen kisan loppua. Keskeytys oli suomalaiselle jo kolmas tällä kaudella. Hän keskeytti myös Saudi-Arabiassa ja Englannissa.

”Autosta hävisi vain tehot ja moottori meni tyhjäkäynnille. En tiedä vielä mistä se johtui”, Bottas totesi Viaplayn haastattelussa.

Ennen kisaa Bottas unelmoi MM-lisäpisteistä. Niitä ei tullut. Niitä ei ole tullut nyt neljään viimeiseen kisaan. Bottas on MM-pisteissä yhdeksäs 46 pisteellään. Fernando Alonso on enää viiden pisteen päässä takana. Valmistajien sarjassa Alfa Romeo on kuudentena.

”Ei pisteitä olisi muutenkaan nyt tullut. Sitouduimme yhden stopin kisaan ja siitä oli vaikeaa peräytyä. Se ei tänään ollut se nopein strategia.”

Bottas aloitti kisan medium-renkailla ja varikkopysähdyksellä vaihettiin alle kovat renkaat.

”Aluksi kovat renkaat tuntuivat ok:lta, mutta lopussa ne alkoivat hyytymään. Oli aika vaikeaa taistella niiden kanssa. Eivät ne ihan niin hyvin toimineet kuin olisi pitänyt.”

Bottaksen kisan alku ei radalla sujunut parhaalla tavalla.

”Ne, joilla oli pehmeät renkaat pääsi ekalla kierroksella ohi. Starttikaan ei ollut tarpeeksi hyvä. Siinäkin on vielä tekemistä.”

F1-sarja jää kesätauolle. Seuraava GP ajetaan Belgiassa 26.-28.8.