TILANNEHUONE

Bottaksen aika-ajo oli floppi – ”Talli mokasi”

26.08.2023 17:33

Bottaksen aika-ajo oli floppi – ”Talli mokasi”

Hollannissa sää ei suosinut aika-ajossa. Valtteri Bottas jäi toiseksi viimeiseen ruutuun.©AOP

Formula 1

Hollannin GP:n paalupaikalle ajoi vaihtelevissa sääoloissa odotetusti Red Bullin Max Verstappen. Paalu on hollantilaiselle jo kauden yhdeksäs. Aika-ajon kakkonen oli McLarenin Lando Norris, joka oli +0,537 Verstappenia hitaampi. Kolmas Mercedeksen George Russell +0,727 jääneenä.

Williamsin Alex Albon oli neljäs. Williamsilla meinasikin olla aivan täydellinen lauantaipäivä. Sen molemmat kuskit olivat ensimmäistä kertaa mukana Q3:lla. Lopulta iso riemu loppui lyhyeen. Viimeisen jakson alkupuolella Logan Sargeant ajoi hiekalle ja töksähti ratavalliin. Sen vuoksi aika-ajo keskeytyi pitkäksi aikaa.

Alfa Romeon Valtteri Bottaksen surkea kausi sai jatkoa Hollanin GP:ssä. Suomalaiskuski oli GP:n  aika-ajossa vasta 19:s. Bottaksen taakse jäi vain AlphaTaurin rookie-kuski Liam Lawson, joka aloitti F1-viikonloppunsa pyörähtämällä viimeisellä treenijaksolla.

”Bottas vaihtoi renkaat kaksi kierrosta liian myöhään ja sitten tuli sade ja vei kaikki mahdollisuudet. Todella huono ajoitus tallilta. Luulisi tallin osaamisen riittävän estämään tuollaiset mokat”, ElmoTV:n F1-asiantuntija Erkki Mustarkari puhahtaa.

”Tallikaveri Guanyu Zhou putosi myös ensimmäisellä jaksolla. Ei tämä nyt hyvin mennyt.”

Myös Ferrarin Charles Leclerc ajoi viimeisen jakson lopulla ulos ja rikkoi autonsa. Hän oli aika-ajon yhdeksäs.

Heikosti meni myös Mercedeksen Lewis Hamiltonilla, joka putosi Q2:n jälkeen ja jäi lähtöruutuun 13.