TILANNEHUONE

Bottaksen Alfa Romeon tilanne voi jopa yllättää?

09.03.2022 16:55

Bottaksen Alfa Romeon tilanne voi jopa yllättää?

Valtteri Bottas sai Barcelonassa alle vain 54 testikierrosta.@AOP

Formula 1

Valtteri Bottaksen edustama F1-talli Alfa Romeo oli yksi surkeimmin menestyneistä Barcelonan talvitestissä pari viikkoa sitten. Alfa kiersi rataa kaikkien kuskiensa ajamana yhteensä vain 175 kierrosta ja kun radalla oltiin, ei vauhtia löytynyt. Bottas oli aivan hitaimpien joukossa. Kun harjoitusten nopein, Mercedeksen Lewis Hamilton, ajoi parhaimman kierroksensa aikaan 1.19,138, kellotti Bottas 1.22,288. Hamilton kurvasi testaamassa yhteensä 184 kierrosta ja uusi tallikaveri George Russel veti paremmaksi 209 kierroksella.

Alfa Romeon tekninen johtaja Jan Monchaux muistuttaa sarjan virallisten verkkosivujen haastattelussa, että Alfa Romeon luotettavuus on yleensä ollut hyvällä tasolla. Nyt hän ei oikeastaan tiedä missä mennään. Se nähdään vasta radalla Bahrainissa. Ehkä edessä on iloinen yllätys?

”Tässä uudessa autossa täytyi mennä ihan ääripäähän muotoilussa erityisesti painon vuoksi. Meillä oli korjattavaa siellä täällä, mutta olen aika luottavainen, että olemme saaneet ne kuntoon. Toisaalta on hyvä, että tekniset ongelmat tulivat esiin nyt, eivätkä kauden aikana”, Monchaux selvittää.

Johtaja myöntää, että muutama testikierros lisää olisi kuitenkin ollut tarpeellista jo Barcelonassa.

”Yleensä, kun meillä on tuollaisia ongelmia, korjaamme ne heti ja kokonaan. Tällaiset asiat ovat silti niitä syitä, miksi yleensä testataan. Olisimme tietysti halunneet alle vielä enemmän testimaileja, mutta nyt edettiin näillä määrillä, eikä sitä voi muuttaa.”

Kauden toinen talvitestijakso alkaa Bahrainin Sakhirin radalla torstaina ja kestää lauantaihin. Kauden ensimmäinen GP ajetaan sunnuntaina 20. maaliskuuta.