TILANNEHUONE

Bottaksen autoon päivityksiä – eräs uhka vaanii silti

16.05.2022 17:54

Bottaksen autoon päivityksiä – eräs uhka vaanii silti

Valtteri Bottas ajoi Miamissa sijalle seitsemän. @AOP

Formula 1

Alfa Romeon F1-menopeli on saamassa merkittäviä päivityksiä Barcelonan osakisaan ensi viikonlopuksi. Vaikka Valtteri Bottas on taistellut autollaan aivan kärkiryhmän vanavedessä, on auto kärsinyt luotettavuusongelmista. Bottakselta jäi harjoitusrundit vähiiin Imolassa ja Miamissakin. Kisa Saudi-Arabiassa tyssäsi keskeytykseen jäähdytysongelmien vuoksi.

Barcelonassa auton pohjaan saadaan erityisesti jotain uutta. Se on tallin mukaan avainasemassa. Muitakin osia on tulossa. Tallipäällikkö Frederic Vasseur kuitenkin varoittaa uhkastakin. Jossain vaiheessa Alfa Romeon autonkehitysbudjetti tulee vastaan.

”Jossain vaiheessa voi budjetti meillä tulla vastaan kehitystyössä. Pinnoja on kerättävä nyt, kun ne ovat pöydällä. Tähän asti olemme pärjänneet kohtuullisesti”, Vasseur totesi Motorsportin haastettelussa.

Valtteri Bottas on MM-sarjassa nyt kahdeksalla pisteellään. Tallikaveri Zhou Guanyu on kerännyt yhden pinnan ja on sillä sarjan 18:s. F1-sarjaa johtaa Ferrarin Charles Leclerc 104 pisteellään.