Bottaksen kisa suli tekniseen vikaan – Verstappen voitti

27.03.2022 21:30

Voitto oli kahden kauppa, jossa Max Verstappen onnistui paremmin, Charles Leclerc oli toinen.@AOP

Formula 1

Saudi-Arabain GP:n voitto ratkaistiin tulikuumalla kamppailulla viimeisten kymmenen kierroksen aikana Ferrarin Charles Leclercin ja Red Bullin Max Verstappenin kesken. Kisan kuittasi lopulta Verstappen. Leclercin viimeistä iskua estivät radalla heiluvat keltaiset liput. Leclerc jäi Verstappenille 0,549 sekuntia. Podiumilla nähtiin taas kaksi Ferrari-kuskia. Kolmanneksi tuli Ferrarin Carlos Sainz +8.097 voittajalle jääneenä.

Alfa Romeon Valtteri Bottaksen loistava kisa kahdeksan parhaan joukossa hyytyi kierroksella 36. Bottas tuli varikolle toistamiseen ja vaihtoi renkaat mediumeihin, mutta auto ei toiminut oikein ja seuraavalla kierroksella suomalainen ajoi varikolle jälleen ja keskeytti kisan. Alfa Romeo ilmoitti syyksi teknisen vian. Myös McLarenin Daniel Ricciardo ja Alpinen Fernando Alonso keskeyttivät hetken päästä lähes samaan aikaan. Radalla oli tovin virtuaalinen turva-auto näiden keskeytysten johdosta.

Mercedes-kuski Lewis Hamilton nousi 16. lähtöruudusta kerran jo kuudenneksi, mutta virtuaalinen turva-auto ja puuttuva varikkostoppi pilasivat britin nousun kisassa. Lopulta hän kuitenkin avasi MM-pistetilinsä ollen kisan kymmenes. Hamilton jäi voittajalle ajassa +73.948.

Jeddan radalla ajettiin suht siisti kilpailu. Williamsin Nicholas Latifi menetti autonsa hallinnan kierroksella 16 ja töksähti kovaa aitaan. Auton osia kerättiin radalta monta ajokierrosta ja radalle tuli myös turva-auto. Latifi törmäsi kahdessa päivässä kaksi kertaa aitaan. Paalulta lähtenyt Red Bullin Checo Perez kärsi turva-autosessiosta, sillä hän oli jo käynyt ensimmäisen kerran varikolla ennen kolaria ja menetti nyt sijoja. Perezin taistelu voitosta hyytyi neljänteen sijaan.

Lauantain aika-ajossa kolaroinut Haasin Mick Schumacher ei ajanut kisassa. Hän oli kuitenkin varikolla seuraamassa kisaa ja tsemppaamassa tallikaveriaan. Schumacher joutui käymään sairaalassa tarkastuksessa kovan tällinsä jälkeen. Kuin ihmeen kaupalla hän selvisi siitä hyvässä kunnossa.