TILANNEHUONE

Bottaksen oli ihan pakko keskeyttää kisa

27.03.2022 22:15

Bottaksen oli ihan pakko keskeyttää kisa

Kesken jäi Valtteri Bottakselta kauden toinen koitos.@AOP

Formula 1

Valtteri Bottaksen kisa hyytyi tekniseen vikaan 36 kierroksella. Alfa Romeossa nousivat lämpötilat liikaa ja keskeytys oli ihan pakko tehdä.

”Kuulemma lämpötilat lähtivät nousemaan. Kävin varikolla, mutta niiden nousu jatkui vielä ja sitten oli pakko keskeyttää. Vauhti oli aiemmin hyvää ja pystyin taistelemaan kaikkien autojen kanssa. Turva-auton aikana ei teknisesti menetetty sijoja. Kuudes sija oli taisteltavissa”, Bottas kertoi Viaplayllä.

Bottas on MM-pisteissä sijalla yhdeksän kahdeksalla ensimmäisessä kisassa keräämällään pisteellä.

”Vauhti oli nyt samaa kuin Bahrainissa. Hyvä tästä vielä tulee. Jonkin verran olen yllättynyt hyvästä menestyksestä, mutta tiimi on kuitenkin paiskinut pitkään töitä ja auton kehitys aloitettiin jo ajoissa.”

Horner yhtä hymyä

Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner oli erittäin tyytyväinen kuljettajansa Max Verstappenin ajoon tällä viikolla. Edellisessä kisassa Bahrainissa Verstappen joutui keskeyttämään ja sauhahti tiimiradiossa, mutta nyt hän voitti Saudi-Arabian GP:n. Hieno voitto tuli jännittävän kisailun päätteeksi Ferrarin Charles Leclercin kanssa, joka oli kisan kakkonen.

”Mikä mahtava kisa. Todella jännittävät viimeiset muutamat kierrokset. Max ajoi kärsivällisesti ja hän seurasi renkaitaan. Checo koki huonoa onnea. Turva-auto tuli ihan väärään aikaan. Sille nyt ei voi mitään. Hän on ajanut mahtavasti koko viikonlopun ajan. Hän saa tästä paljon itseluottamusta”, Horner totesi F1-sarjan haastattelussa.