TILANNEHUONE

Bottaksen Alfa-pesti johti puheenjohtajan eroon

29.11.2021 20:10

Bottaksen Alfa-pesti johti puheenjohtajan eroon

Valtteri Bottas ei ollut kaikkien suosima kuskivalinta. @AOP

Formula 1

Valtteri Bottaksen valinta Alfa Romeon F1-kuljettajaksi ensi kaudelle ei ehkä ollutkaan ihan yksimielinen juttu. Sauber Motorsportin ja Alfa Romeon F1-tiimin puheenjohtaja Pascal Picci paljastaa Motorsport.com Italy:n haastattelussa eronneensa tehtävistään, koska oli niin voimakkaasti erimieltä tallin kuljettajavalinnasta, sekä tallin tulevaisuudesta tallipäällikkö Fred Vasseurin kanssa. Picci erosi tehtävästään yllättäen juuri ennen Meksikon GP:tä marraskuun alussa.

Alfa Romeolla laitetaan kuskit kokonaan uusiksi ensi kaudelle. Kimi Räikkönen lopettaa mahtavan F1-uransa ja vaikka Antonio Giovinazzi olisi halunnut jatkaa, hänen sopimustaan ei jatkettu. Giovinazzi ajaa ensi kaudella sähköformuloita.

Ensi kauden Alfa-kuskeiksi on jo nimitetty Mercedekseltä talliin siirtyvä suomalaiskuski Valtteri Bottas ja nuori kiinalaistulokas Guany Zhou. Picci ei halunnut talliin Bottasta, vaan olisi mieluummin pitänyt italialaisen Giovinazzin. Erityisesti tapa, jolla kuljettajat valittiin suututti Piccin.

”Tapa, jolla kuljettajat valittiin rikkoi välit minun ja tallin johdon kanssa”, Picci sanoo.

Monet lähteet sanovat, että Piccin oli tarkoitus vahvistaa yhteyksiä Ferrarin kanssa, silloin Bottas on väärästä leiristä.

”Olen pahoillani, että Antonio ei ole enää jatkossa tallissa. Olen kuitenkin iloinen Zhoun tulosta. Olen tuntenut Zhoun ja hänen perheensä siitä asti, kun halusimme  hänet Sauberin kuljettaja-akatemiaan. Lisäksi on ne kaupalliset mahdollisuudet, jotka hän voi avata”, Picci kommentoi.