TILANNEHUONE

Valtteri Bottas Abu Dhabin harjoitusten neljäs

24.11.2023 16:59

Formula 1

Abu Dhabin F1-viikonloppu pyörähti käyntiin perjantaina harjoituksilla.

Ensimmäisen treenin nopeimmat olivat Mercedeksen George Russell ja yllättäen Aston Martinia ajanut testikuski Felipe Drugovich. AlphaTaurin Daniel Ricciardo oli kolmas. Valtteri Bottas oli jakson neljäs. Hän jäi kärjelle 0,381 sekuntia. Kierroksia Alfa Romeolle kertyi 21.

Toisessa harjoituksessa nopein oli Ferrarin Charles Leclerc. Hän jätti vain +0.043 sekunnin erolla taakseen McLarenin Lando Norrisin. Max Verstappen jäi 0,173 sekunnin erolla kolmanneksi. Bottas oli myös toisen jakson neljäs. Nyt kierroksia tuli 16.

Toinen harjoitus oli kuitenkin kovin rikkonainen. Se keskeytyi pitkäksi aikaa, kun Ferrarin Carlos Sainz ajoi vauhdilla ulos ja Ferrarin osia kerättiin radalta. Heti perään Haasin Nico Hülkenberg rikkoi autonsa ja sessio keskeytyi uudelleen.

Tallit antoivat ensimmäisellä sessiolla ajoaikaa nuorille kuskeille. Red Bulleja ajoivat Jake Dennis ja Isack Hadjar. Ferrarilla kurvasi Robert Shwartzman, Mercedeksellä Frederik Vesti, Alpinella Jack Doohan ja McLarenilla IndyCarista tuttu Pato O’Ward. Toista Alfa Romeota ajoi Theo Pourchaire. Haasin ratissa nähtiin lisäksi Oliver Bearman ja Williamsilla Zak O’Sullivan.
Jaksolla Williamsin Logan Sargeant ja Alpinen Doohan olivat vähällä osua toisiinsa ohitustilanteessa. Tilanne eteni tuomariston tutkintaan.

Kauden viimeiset harjoitukset ajetaan lauantaina 12.30 ja aika-ajot kello 16.

Sainz harjoitteli….