TILANNEHUONE

Bottas aikoo kuroa kiinni Meksikon menetyksiä

01.11.2023 17:59

Formula 1

Valtteri Bottaksen Meksikon F1-kisa päättyi viime sunnuntaina rangaistuspisteisiin, jotka tulivat Aston Martinin Lance Strollin kanssa kolaroinnista, sekä maaliin tulleista laskettuna kisan viimeiselle sijalle. Bottas myöntää, että parempaan oli mahdollisuudet. Hän lähti kisaan yhdeksännestä lähtöruudusta ja tallikaveri Zhou Guanyu starttasi ruudusta kymmenen.

”Täytyy myöntää, että Meksikon tapahtumia on ollut vaikea sulattaa. Erityisesti, kun pohtii asiaa lähtösijojemme potentiaalin valossa. Sääli, että niiden päälle ei pystytty rakentamaan. Se ei todellakaan ollut meidän päivämme”, Bottas toteaa tallin haastattelussa.

Brasiliassa ajetaan kauden viimeinen sprintti-viikonloppu.

”Nyt kautta on jäljellä kolme kisaa ja niissä me aiomme jokaisessa pistää parastamme radalla ja sen ulkopuolella. Aika-ajossa nopeus mahdollisti nousun Q3.lle, mutta päätavoite on nyt maksimoida potentiaalimme kisan aikana. Interlagos on sopinut meille aiemmin. Siellä voi taistella ja samalla pitää hauskaa. Ohitusmahdollisuuksia löytynee ja niitä käyttäen voisi nousta ylöspäin tuloslistalla. Toivottavasti niin myös tapahtuu. Menetettyjä asemia pyritään kuromaan kiinni.”

F1: Brasilian GP 3.–5. marraskuuta.