TILANNEHUONE

Bottas ajaa seuraavaksi suosikkiradallaan

02.04.2024 16:46

Bottas ajaa seuraavaksi suosikkiradallaan

Valtteri Bottas uskoo Sauberin nousevan kuopastaan.©Sauber Media

Formula 1

Valtteri Bottas odottaa kaikista Sauberin takapakeista huolimatta Japanin GP-viikonloppua. Bottas on kerran urallaan voittanut Japanissa. Hän oli ykköspallilla kaudella 2019 Mercedeksellä.

”On aina mahtavaa kisata Suzukassa. Se on yksi ikonisimmista radoista kisakalenterissa ja henkilökohtainen suosikkini”, Bottas sanoo.

”Missään muualla fanien intohimo lajiin ei ole samalla tasolla. Se antaa puhtia saada aikaan kunnon show. Se lataa myös ekstraenergiaa kuskeihin.”

Bottaksen Australian GP:n pistetavoite valui hiekkaan heikon varikkopysähdyksen jälkeen. Pinnoja olisi ollut hieman helpommin jaossa, koska Red Bullin Max Verstappen ja Mercedeksen kuskikaksikko joutuivat keskeyttämään.

”Koskaan ei ole kivaa jäädä ilman pisteitä kisassa ja varsinkaan nyt, kun osoitimme potentiaalia. Nyt on kuitenkin edessä uusi mahdollisuus, automme on osoittanut parempaa vauhtia.”

Bottas vakuuttaa myös, että kulissien takana on tehty töitä, jotta virheet varikkopysähdysten aikana jäävät historiaan. Hän paljasti myös, että Sauber-autot saavat päivityksiä Japaniin.

F1: Japanin GP ajetaan 5.-7. huhtikuuta.