TILANNEHUONE

Bottas ajoi seinään ensimmäisessä harjoituksessa

06.05.2022 22:27

Bottas ajoi seinään ensimmäisessä harjoituksessaFormula 1

Valtteri Bottas ajoi ulos ja törmäsi ratavallin seinämään Miamin F1-osakilpailun vapaissa harjoituksissa perjantaina. Bottas ajoi 13:tta kierrostaan, kun mutkassa seitsemän auton perä lähti irti ja auto jatkoi matkaa radan sijasta suoraan turva-alueelle ja tyssäsi lopulta radan turvavalliin. Osumassa autosta hajosi ainakin takasiipi. Bottas käveli itse radalta pian pois. Punaiset liput heiluivat sen aikaa, kun Bottaksen autoa siirrettiin sivuun radalta.

”Sori kaverit, perä lähti irti”, Bottas pahoitteli tiimiradiossa.

Harjoituksessa kuskit opettelivat lähinnä rataa, sen mutkia ja ajolinjoja. Miamin osakilpailu on nyt ensimmäistä kertaa kisakalenterissa. Harjoitus ajettiin yli 30 asteen lämpötilassa ja ainakin Red Bullin Max Verstappenin auto kärsi ylikuumenemisesta. Lisäksi Verstappen kävi hipaisemassa radan seinämää kerran kapealla ja syheröllä osuudella.

”Hipaisin vähän seinää”, Verstappen sanoi tiimiradiossa.

Myös Ferrarin Charles Leclerc pyörähti jakson alussa radalla, mutta pääsi jatkamaan harjoitustaan. Myös Carlos Sainz pyörähti. Häneltä puhkesi rengas.

Harjoituksen nopein oli Ferrarin Charles Leclerc ajalla 1:31.098. Toisen sijan otti Mercedeksen George Russell ja kolmas oli Red Bullin Max Verstappen. Hän jäi kärjestä+0.179.

Klikkaa  tulokset tästä.