Bottas: Ei ollut helppo kisa

29.05.2022 20:15

Leijona-fani Valtteri Bottas oli jälleen MM-pisteillä. Monacossa ajettiin osin sateessa.@AOP

Formula 1

Alfa Romeon Valtteri Bottas nappasi Monacon F1 GP:stä kaksi MM-pistettä. Ne tuli kisan yhdeksännellä sijalla. Katukisaa väritti varsinaisen startin aikaan alkanut kova sade. Kisan aloitusta päätettiin siirtää pitkään. Kisaa venytti myös punaisten lippujen tuoma tauko, kun Haasin Mick Schumacher ajoi kovan kolarin.

”Oli aika pitkä kisa. Ei ollut helppo kisa, mutta olisi ollut helppoa tehdä pienikin moka. Onneksi virheitä ei tullut ja se oli pääasia tänään. Tiiminä teimme oikeat ratkaisut. Kaksi pistettä ovat aina tärkeitä”, Bottas totesi Viaplayn haastattelussa.

Formulapläjäys kesti kaikkineen yli kolme tuntia.

”Hieman alkoi jo huolestuttaa loppuuko kisa ikinä. Kohta olisimme missanneet Leijonien pelin. Se olisi ollut aika paha juttu.”

Monacossa varikkopysähdys oli osattava ajoittaa oikein. Kova sade päättyi lopulta ja silloin alkoi rengasrumba. Bottaksen mukaan renkaanvaihdon ajoitusta voi olla sateen jälkeen hankalaa päättää.

”Tällaisella katuradalla päätös on paha. Kun märältä keliltä menee kuivalle ja jos märkää on vielä radalla, niin se on riskihommaa. Mieluummin pysähtyy kierroksen liian myöhään kuin aikaisin. Mielestäni pysähdyimme oikeaan aikaan. Ainakaan siinä ei tullut takkiin.”

Bottas on MM-sarjan kahdeksas. Koossa on nyt 40 pinnaa. Sarjaa johtaa Monacossa kolmanneksi ajanut Red Bull -kuljettaja Max Verstappen 125 pisteellään. Toisena on Monacossa tallin taktisen virheen uhriksi joutunut Ferrari-kuski Charles Leclerc 116 pisteellään. Kolmas on päivän voittaja Red Bullin Sergio Perez 110 pinnalla.