TILANNEHUONE

Bottas ja Hamilton paljon tekemisissä – ”Nostin peukkua”

05.04.2022 15:53

Bottas ja Hamilton paljon tekemisissä – ”Nostin peukkua”

Valtteri Bottas ja Lewis Hamilton ovat nyt ystäviä.@AOP

Formula 1

Valtteri Bottas koki Mercedes-vuosinaan Lewis Hamiltonin vierellä ylä- ja alamäkiä. Erityisesti meno tallissa oli kuitenkin tiimityöskentelyn mutkissa luovimista.

”Opin Mercedeksellä miten mestaritalli toimii ja opin myös miten voittajan pitää ajatella. Lisäksi opin paljon takapakeista ja paineista. Välillä asetin itselleni niitä ihan liikaa”, Bottas pohtii People-lehden haastattelussa.

Bottas tuli Hamiltonin kanssa yleensä hyvin toimeen. Kaksikolla on yhä ihan hyvät suhteet. Mielipiteitä ja ajatuksia vaihdetaan. Ja lennotkin yhä jaetaan. He lensivät samalla kyydillä Bahrainista Dubaihin ja sitten vielä Saudi-Arabiaankin. Bottas osaa myös iloita ex-tallikaverinsa onnistumisille.

”Bahrainin kisan jälkeen kuulin, että hän on podiumilla, niinpä ajaessani vielä hänestä ohi, nostin hänelle peukkua”, Bottas kuvailee.

”Emme ole enää tallikavereita, mutta ystäviä kuitenkin. Olemmehan me tehneet paljon asioita yhdessä tallikavereina, joten ystävyys varmasti meillä kestää.”

Suomalaisen ensimmäinen kausi Alfa Romeolla on alkanut ihan kivasti. Bottas oli ensimmäisen kisan kuudes. Toinen kisa päättyi keskeytykseen. Aika-ajoissa hän on ottanut lähtöruudut kuusi ja kahdeksan. Ferrarit ja Red Bullit johtavat menoa sarjassa, mutta Alfa on antanut lupauksia vahvasta keskikastin vauhdista. Silti pitää muistaa, että Mercedes ei ole vielä siinä tikissä, jossa sen kuuluisi olla.

”Odotan meiltä hyvää kautta, mutta se vaatii kyllä paljon työtä. Kun onnistumme, se tunne on varmasti palkitseva.”

Kauden kolmas F1-kisa ajetaan 8.-10. huhtikuuta Australiassa.