TILANNEHUONE

Bottas jättänyt Silverstonen tapahtumat taakseen

07.07.2022 14:42

Bottas jättänyt Silverstonen tapahtumat taakseen

Valtteri Bottas on voittanut Itävallan GP:n kausina 2017 ja 2020.@AOP

Formula 1

Formula-kuskit ehtivät hädin tuskin hengähtää sunnuntaina ajetun Britannian GP:n megatrillerin jälkeen, kun eteen pukkaa jo uutta kisaa. Viikonloppuna ajetaan Itävallassa. Käsillä on kauden toinen sprinttikisa. Alfa Romeon Valtteri Bottas lähtee Spielbergin radalle aina mielellään.

”Minulla on lämpimiä muistoja Spielbergistä. Otin siellä ensimmäisen podium-sijani 2014 ja olen myös voittanut kisan kahdesti. Pidän radasta. Vuoristomaisema on kaunis ja fanit katsomossa ovat intohimoisia”, Bottas miettii tallin haastattelussa.

Vaihdelaatikkovian vuoksi Bottas oli niiden kuuden kuskin joukossa, jotka joutuivat keskeyttämään Silverstonen kilpailun. Tallikaveri Guanyu Zhoun kisa päättyi aivan ensimetreillä karmeaan kolariin.

”Viime viikonloppu oli meille vaikea. Meillä olisi kuitenkin ollut vauhtia autoissa kerätä hyvät MM-pisteet. Nyt on ollut tärkeää kerätä itsensä. Olemme analysoineet mikä meni vikaan ja uskon jälleen, että voimme taistella hyvistä pisteistä Itävallassa ja saada kiinni sitä, mitä menetimme viime viikonloppuna. Homma on taas pienistä jutuista kiinni, mutta kyllä luottamusta riittää”, Bottas lisäsi.

Itävallan GP-viikoloppu ajetaan 8.-10. heinäkuuta.