TILANNEHUONE

Bottas kympin sakkiin – paalu Verstappenille

20.04.2024 11:22

Formula 1

Kiinan GP:n paalupaikalta kaudella 2019 startannut Valtteri Bottas onnistui jälleen GP:n aika-ajossa. Hän puristi Sauberillaan kerrankin mukaan viimeiselle aika-ajojaksolle ja otti lopulta tuloslistalla sijan kymmenen.

Bottas jäi kuitenkin aika-ajon ykköskuskille Max Verstappenille yli sekunnin. Red Bull -kuski kiersi radan ajassa 1.33.660 ja oli ykkönen kaikilla aika-ajojaksoilla. Verstappenille paalu on kauden viides ja Red Bullille tallihistorian sadas.

Verstappen on ottanut paalun kaikissa kauden kisoissa. Hollantilainen hakee vielä kuitenkin uransa ensimmäistä voittoa Kiinan GP:ssä. Verstappen totesi sarjan haastattelussa, että autoa saatiin vielä hyvin säädettyä aika-ajoa varten sprintin jälkeen ja renkaat toimivat.

Verstappenin vierestä kisaan starttaa tallikaveri Sergio Perez. Aika-ajon kolmas oli Aston Martinin Fernando Alonso.

Ferrarin Carlos Sainz menetti toisella ajojaksolla autonsa hallinnan ja tömähti päin ratavallia. Hän ryömi ilman etusiipeä varikolle, mutta aiheutti radalle punaiset liput. Sainz pääsi jatkamaan aika-ajoa ja oli lopulta seitsemäs. Hänen edestään lähtee tallikaveri Charles Leclerc.

Sprintissä kakkoseksi ajanut Mercedeksen Lewis Hamilton, teki puolestaan jarrutusvirheen ensimmäisellä ajojaksolla ja jäi vasta sijalle 18. Hamilton ennakoi tosin jo sprintin jälkeen, ettei rata ole Mercedekselle paras mahdollinen. ”Teimme isoja muutoksia autoon, mutta emme onnistuneet niissä. Tämä on kisaamista.”

Tuloksia tästä.