TILANNEHUONE

Bottas mukana – Williams avasi taas neuvottelut

30.06.2024 14:37

Formula 1

Williamsin F1-talli on Carlos Sainzin etanoinin vuoksi jatkanut neuvotteluja muiden kuskien kanssa vapaana olevasta ajopaikastaan. Espanjalaiskuski on puntaroinut jo viikkoja F1-jatkomahdollisuuksiaan ja Williamsin johdolta loppui nyt pinna.

Sainz oli tallin ykkössuosikki tallin seuraavaksi kuskiksi, mutta viime viikolla Alpinen neuvonantajaksi nimitetty voimahahmo Flavio Briatore alkoi houkutella häntä ranskalaistalliin.

Williams haluaa kuskit, jotka sitoutuvat talliin pitkällä aikavälillä. Sainz neuvotteli mediatietojen mukaan kuitenkin 1+1-vuotisesta diilistä.

Valtteri Bottas on ollut vahva ehdokas paluumuuttajaksi talliin. Myös Alpinen Esteban Ocon kiinnostaa brittitallia. Tallipäällikkö James Vowles tuntee molemmat kuskit hyvin aiemmilta vuosilta.

Tällä kaudella Williamseja ovat ajaneet Alex Albon, joka teki jo tallin kanssa jatkosopimuksen, sekä floppikuski Logan Sargeant, jonka uskotaan allekirjoittaneen sopimuksen jo Indycar-sarjan Prema-talliin ensi kaudeksi. Sargeant on ajanut Premalla aikanaan F3-sarjaa menestyksellä.

Bottas valmistautuu Itävallan GP:hen….