TILANNEHUONE

Bottas näkee valoa tunnelin päässä

19.06.2023 06:25

Bottas näkee valoa tunnelin päässä

Valtteri Bottas onnistui saalistamaan yhden MM-pisteen Kanadassa.©AOP

Formula 1

Valtteri Bottas joutui antautumaan loppusuoralla Lance Strollin Aston Martinille ja menetti samalla kisan yhdeksännen sijan ja yhden MM-pisteen. Bottas oli tuloslistalla 10:s ja kuittasi yhden MM-pisteen. Alfa Romeo on nyt yhdeksässä pisteessä valmistajien sarjassa, mikä oikeuttaa seitsemänteen sijaan.

”Parempi se yksi piste kuin lähteä täältä tyhjin käsin. Mielestäni tämä oli ihan vahva kisa”, Bottas totesi kisan jälkeen Viaplayn haastattelussa.

”Neljä sijaa parempi kuin lähtöpaikka. Harmi tietysti, että ihan lopussa meni yksi sija, mutta renkaat alkoivat loppua aika hyvin kesken”, Bottas selitti.

Bottas teki kisassa vain yhden varikkostopin. Se tuli 37 kierroksen kohdalla.

”Viimeiset 5-10 kierrosta alkoi olla aika vaikeaa, mutta siihen asti meni ihan hyvin. Vauhti oli tänään ihan hyvää. Hyvin pystyi taistelemaan.”

Bottas näkee valoa alkukauden synkän tunnelin päässä.

”Kaiken kaikkiaan hyvä kisa ja hyvä strategia. Monacon jälkeen olemme edenneet ja se osoittaa, että töitä on tehty kovasti Hinwilissä”, Bottas lisäsi tallin haastattelussa.

”Vaikka nyt tuli vain piste, se on kuitenkin palkinto ja motivaatiobuusti jatkotaisteluun. Nyt täytyy vain pitää tämä suunta. Vielä on kehitysaskelia otettavana ja olen varma, että saavutamme tavoitteet yhdessä tekemällä.”

F1-kausi jatkuu Itävallassa 30.6-2.7.