TILANNEHUONE

Bottas odottaa Budapestiin uusia päivitysosia

24.07.2022 19:54

Bottas odottaa Budapestiin uusia päivitysosia

Alfa Romeo kaipaa päivityksiä, etteivät muut karkaa.©AOP

Formula 1

Alfa Romeon Valtteri Bottas ajoi Ranskan F1 GP:ssä sunnuntaina vasta sijalle 14. vaikka lähti ruudusta 11. Bottas kävi kaksi kertaa varikolla vaihtamassa renkaita kisan aikana. Alla pyöri ensin kaksi settiä kovia renkaita ja sitten mediumit kerran.

”Suunnitelmissa oli yksi stoppi. Kun nähtiin, ettei vauhtia ollut, niin kokeiltiin sitten jotain muuta”, Bottas perusteli rengastaktiikkaa Viaplayn haastattelussa.

Bottas otti kauden surkeimman lähdön. Hän putosi siinä kuusi sijaa. Aiemmin vaivannut kytkinvika on autosta korjattu, mutta startti tökki silti.

”Lähdössä ei ollut kytkinongelmaa, mutta auto lähti sutimaan. Nyt täytyy selvittää miksi? Oliko sitten kovalla renkaalla vähemmän pitoa?”

”Vika stintti tuntui mediumeilla paremmalta ja rengas kesti yllättävän hyvin. Ehkä järjestys renkaissa olisi pitänyt olla toinen.”

F1-kausi jatkuu jo ensi viikonloppuna Budapestissä.

”Budapestiin autoon tulee varmaakin uutta osaa viimeinkin. Sitä tarvitaankin. Muut ovat kehittyneet enemmän kuin me tässä viime aikoina. Toivottavasti päästään takaisin vähän parempaan kyytiin.”