TILANNEHUONE

Bottas odottaa parempaa Monzassa – ”Tärkeä kisa”

30.08.2023 07:28

Bottas odottaa parempaa Monzassa – ”Tärkeä kisa”

Alfa Romeolla oli pikku palaverin paikka Hollannin rengashässäkän jälkeen.©AOP

Formula 1

Tulevan viikonlopun F1-kisa ajetaan legendaarisella Monzan radalla. Alfa Romeon Valtteri Bottas lähtee kisaan Hollannin pettymysten rasittamana. Bottas kritisoi edellisen kisan jälkeen tallinsa toimintaa erityisesti siitä, kun häntä ei otettu rankaan vaihtoon kisan alun sadehässäkässä. Lopputuloksissa suomalainen oli lopulta 14:s.

Nyt Bottas on jo toipunut edellisestä pettymyksestä ja sanoo yrittävänsä saalistaa tallin kotikisassa jälleen joitakin MM-pisteitä.

”Zandvoort ei ollut meidän viikonloppu, mutta se on nyt takana ja siirrymme Monzaan ja yritämme jälleen suoriutua paremmin”, Bottas kertoi tallin haastattelussa.

”Italian kisan on tärkeä meille, koska se on kotikisa ja monet tehtaaltamme tulevat katsomaan ja kannattamaan meitä. Se varmasti antaa meille hieman töytäisyä eteenpäin tekemisessä. Yritämme tehdä viikonlopusta erityisen heille.”

”Olen aina tykännyt tästä ’vauhdin temppelistä’ ja odotan nauttivani ajamisesta täällä tänäkin viikonloppuna. Fanit ovat iso osa tätä kisaa. Toivon todella, että rata sopii nyt autollemme paremmin ja pystymme olemaan kilpailukykyisiä heti perjantaista lähtien ja keräämään joitakin pisteitä tilillemme.”

F1: Monzan GP ajetaan ensi viikonloppuna.