TILANNEHUONE

Bottas otti sadekisassa riskiä

02.10.2022 19:11

Bottas otti sadekisassa riskiä

Valtteri Bottas jäi ilman pisteitä Singaporessa.©AOP

Formula 1

Valtteri Bottas ajoi Alfa Romeonsa Singaporen F1 GP:n sadekisassa sijalle 11. Bottas oli aika-ajossa 16:s, mutta lähti kisaan ruudusta 15, koska Mercedeksen George Russell lähti varikolta moottorinosien vaihdon vuoksi.

”Oli pitkä kisa ja sai vääntää alusta loppuun. Ei ollut hetkiä, että olisi pystynyt hengähtämään. Pisteitä ei tullut. Se ei ollut isosta kiinni, mutta takaa kun lähtee, täytyy tuuria olla”, Bottas totesi Viaplayn haastattelussa.

Bottaksen mukaan radalla oli haasteellista pysyä radalla ja seiniin osumista sai varoa tosissaan. Paremman tuloksen perässä Alfa Romeo otti kuitenkin myös hieman riskiä.

”Kun mentiin slickseille, mentiin pehmeille renkaille ja siinä alkoi sitten tulla niihin kulumaa. Lopussa oli vaikeampaa. Siihen se varmasti meni. Mielestäni oli kuitenkin hyvä kokeilla riskillä, eipä se sijoitus olisi kuitenkaan paljoa muuttunut.”

”Koko kisa piti ajaa kieli keskellä suuta. Oli vaikea kisa”, Bottas veti yhteen.

Bottaksen tallikaveri Guanyu Zhou törmäsi kisassa yhteen Williamsin Nicholas Latifin kanssa ja kiinalaisen kisa keskeytyi kolahdukseen. Latifi sai viiden lähtöruudun rangaistuksen Japanin GP:hen.

Kausi jatkuu ensi viikonloppuna Japanin F1 GP:llä.