TILANNEHUONE

Bottas pääsi harjoittelemaan – Leclerc yhä nopein

27.05.2022 19:20

Bottas pääsi harjoittelemaan – Leclerc yhä nopein

Valtteri Bottas sai kurvattua autonsa radalle ja ajettua vertailukelpoisen ajan Monacon toisessa harjoituksessa.@AOP

Formula 1

Valtteri Bottas saatiin Alfallaan Monacon radalle lopulta treenaamaan, kun toista harjoitusta oli ajettu noin vartti. Bottas ajoi jaksolla 27 kierrosta ja parhaimmillaan hän veti ajan 1:14.468, ollen sillä harjoituksen 13:s. Bottakselta jäi ensimmäinen vapaa harjoitusjakso lähes kokonaan ajamatta moottoriongelman vuoksi.

Ferrarit hallitsivat ensimmäistä ja myös toista harjoitusta. Charles Leclerc oli toisen harjoituksen nopein ajalla 1:12.656. Tallikaveri Carlos Sainz jäi hänestä +0.044 sekuntia. Red Bullit veivät kolmannen ja neljännen sijan. Nopeampi härkäkuski oli tällä kertaa kuitenkin Sergio Perez. Max Verstappen ajoi neljänneksi.

Mercedes-kuljettajat kärsivät perjantaina auton porpoising-pomppimisesta. Lewis Hamilton oli kriittinen asiasta talliradiossa, vaikka ilmiön pelättiinkin palaavan Barcelonan kisan jälkeen, kun autojen säätöjä jälleen rukataan. Hamilton oli harjoituksen 12:s. George Russell veti jälleen paremmin, hän oli kuudes.

Harjoitusjakso keskeytyi hetkeksi sen alkupuolella, kun McLarenin Daniel Ricciardo ajoi ratavalliin menettäessään autonsa hallinnan. Hän juoksi kuitenkin omin voimin varikolle törmäyksen jälkeen tutkimaan dataa.

Monacon GP:n aika-ajot ajetaan lauantaina 28.5. kello 17.

Katso toisen harjoituksen tulokset tästä.