TILANNEHUONE

Bottas peräänkuuluttaa itseluottamusta

20.07.2022 15:39

Bottas peräänkuuluttaa itseluottamusta

Itävallassa Valtteri Bottas jäi yhden sijan päähän lisä-MM-pisteistä.©AOP

Formula 1

Valtteri Bottas jäi pisteittä Itävallan GP:ssä toissa viikolla. Moottorinosien vaihto ja siitä tullut lähtöruuturangaistus ei helpottanut hommaa. Lopulta Bottas starttasi kisaan varikolta, mutta oli maalissa 11:s. Pisteet jäivät neljättä kertaa tällä kaudella saamatta. Nyt edessä on Marseillen lähistöllä ajettava Ranskan GP. Viime vuonna Bottas ajoi Ranskassa neljänneksi Mercedeksellä. Paras tulos on kuitenkin vuodelta 2019, jolloin suomalainen oli ruutulipulla toisena.

”Paul Ricard on rata, josta olen kyllä tykännyt. Kaudella 2019 olin siellä myös podiumilla. Tämä on vähän kuin kotikisa minulle, koska se on aika lähellä asuinpaikkaani”, Bottas pohtii tallin haastattelussa.

Tulevana viikonloppuna tallipäällikkö Frédéric Vasseur haluaa tallinsa kuskit taas takaisin kiinni pistekantaan.

”Itseluottamusta on löydyttävä, sillä hyvä tulos on jälleen tavoite. Spielbergissä petyin sijoitukseeni, koska en saanut pisteitä, mutta oli kisassa positiivistakin. Lähdin varikolta, mutta nousin kuitenkin ihan hyvin sijoituksissa. Kisassa oli myös hyviä taisteluita. Tästäkin kilpailusta voi tulla viihdyttävä. Täytyy keskittyä siihen, että nousisimme meille kuuluvalle paikalle – eli pisteille.”

Kisaviikonlopun aluksi Bottas tekee ratissa tilaa ensimmäisissä vapaissa harjoituksissa perjantaina Robert Kubicalle. Puolalaiskuljettaja on ajanut vapaat harjoitukset kerran aiemminkin tällä kaudella. Silloin hän ajoi Espanjassa Zhou Guanyun autoa.