TILANNEHUONE

Bottas valmiina taas sprintin haasteisiin

17.10.2023 18:38

Formula 1

F1-sirkus on siirtynyt Atlantin toiselle puolelle ja tulevana viikonloppuna kisataan Teksasin Austinin Circuit of The Americas -radalla. Alfa Romeon Valtteri Bottas muistelee silti vielä iloisena kahden viikon takaista kisaa.

”Oli hienoa päästä takaisin pisteille Qatarissa. Me kaikki tallissa tarvitsimme sitä”, Bottas kommentoi tallin haastattelussa.

Austinin rata on Bottakselle tuttu. Menestystäkin on tullut. Hän on startannut kisaan paalulta Mercedes-aikoinaan.

”Odotan jo viikonlopun kisaa. Austinissa on aina hauskaa. Pidän radasta, ja olen lähtenyt täällä paalultakin vuoden 2019 kisassa.”

Qatarissa ajettiin värikäs sprintti, jossa Max Verstappen varmisti lopulta uransa kolmannen mestaruuden. Myös Austinissa ajetaan sprintti-formaatilla.

”On taas mahdollista saada pisteitä kahdesta kisasta viikonlopun aikana, koska tässä on nyt kaksi sprintti-kisaviikonloppua peräkkäin. Me tiedämme mikä toimi Qatarissa ja miten suorituskyky maksimoidaan. Tiedämme myös, että autossa on paremmin potentiaalia. Viimeisen kuukauden aikana autoon tulleet päivitykset ovat tuoneet positiivista muutosta. Tähänkin viikonloppuun tulee jotain uutta ja olen aika vakuuttunut, että hyvä meno jatkuu ja voimme taas kerätä pisteitä tilillemme.”

F1: Yhdysvaltojen osakilpailu ajetaan 20.-22. lokakuuta.