TILANNEHUONE

Bottas tietää, että mutkissa on onnistuttava

30.06.2022 13:16

Bottas tietää, että mutkissa on onnistuttava

Valtteri Bottas on parhaimillaan ollut urallaan Silverstonessa toisena.©AOP

Formula 1

Valtteri Bottas ajoi viime kaudella Mercedeksellä Britannian GP:n kolmanneksi. Tällä kaudella tulosodotukset ovat Alfa Romeolla erilaiset, mutta suomalaiskuski odottaa silti hyvää viikonloppua. Bottas iloitsee kisaviikonlopun aluksi erityisesti Silverstonen GP:n huumaavasta tunnelmasta.

“Silverstone ei esittelyjä kaipaa. Britannian GP on yksi mahtavimmista kisoista moottoriurheilussa ja sen merkityksen oikein tuntee, kun kävelee radan porteista sisään. Fanit ovat täällä uskomattomia ja heitä on paljon. He rakastavat tätä lajia. He tuntevat lajin läpeensä ja ilmassa on todellista festivaalin tuntua heti torstaista eteenpäin. Se on vieläpä tarttuvaa”, Bottas selvittää tallin haastattelussa.

”Tietysti, heti kun sitä istuu ratin taakse, kaikki huomio kiinnittyy siihen hommaan, eikä sitä ajattele mitään muuta. Mutta tunnelma on silti ihan hyvä buusteri.”

Alfa Romeon viikonloppu alkaa jälleen auton virittelystä Silverstonen nopean radan mukaiseksi. Viime vuonna Kimi Räikkönen oli Alfalla kisan 15:s. Bottas lähtee viikonloppuun alla Kanadan GP:n seitsemäs sija.

”Uskon, että meille tulee ihan hyvä viikonloppu täällä ja jatkamme siitä mihin jäimme Montrealissa. Avainasia on, että saamme kaiken irti jokaisesta sessiosta ja hienosäädämme auton tämän radan asetuksiin, eli sen nopeisiin mutkiin, joissa voidaan voittaa tai hävitä niin paljon aikaa. Jos onnistumme auton säätämisessä, meillä voi olla tänä viikonloppuna hyvinkin hauskaa.”

Britannian GP ajetaan Silverstonessa 1.-3. heinäkuuta.