TILANNEHUONE

Bottas unelmoi voitosta – ”Tavoitteet totaalisesti uusiksi”

07.04.2022 16:26

Bottas unelmoi voitosta – ”Tavoitteet totaalisesti uusiksi”

Valtteri Bottas ajoi voittoon Australiassa 2019.@AOP

Formula 1

Valtteri Bottas voitti Mercedeksellä viimeksi Australiassa ajetun F1-sarjan osakilpailun. Silloin elettiin vuotta 2019. Sen jälkeen kaksi seuraavaa GP:tä Melbournessa peruttiin koronapandemian vuoksi. Nyt suomalaishurjapää on varikolla aivan eri tallin vaatteissa. Vaikka Alfa Romeo on osoittautunut lupaavaksi menopeliksi, terävimmän kärjen hätyyttely voi jäädä unelmaksi. Ferrarit ja Red Bullit ovat niin vahvasti osoittaneet vahvuuttaan jo kahdessa ensimmäisessä kisassa.

”Minun täytyi asettaa tavoitteet totaalisesti uusiksi tämän kauden alussa. Olisi silti hienoa taistella voitosta. Me tavoittelemme parempaa ja parempaa tulosta aina joka kisassa”, Bottas kertoo The Sydney Morning Heraldille.

”Realistisesti ajatellen Ferrarit ja Red Bullit ovat kisan suosikkeja.”

Bottas valottaa, että jatkuva kehitys ja parannukset autossa, ovat hänelle juuri nyt se suurin motivaation lähde.

”Eri tiimissä oleminen ja uusi auto ovat haasteitani. Autossa on potentiaalia, joten toivon taistelevani sijoituksesta kuuden joukossa. Ja kun on kuuden joukossa, mikä vain muukin on mahdollista.”

Australian GP:n rata on kokenut taukovuosien aikana muutoksia. Siitä on muokattu entistä nopeampi ja kaksintaistelujen mahdollisuutta on haluttu lisätä.

”Radan muutokset ovat mielestäni positiivisia. Se on hieman nopeampi, siinä on enemmän flowta ja myös ohitusmahdollisuuksia on enemmän. Ja tietysti nämä uuden sukupolven autot tuovat myös lähikilpailutilanteita. Uskon, että näemme paljon actionia tänä viikonloppuna.”

Australian GP ajetaan sunnuntaina 10 helmikuuta kello 8.00.

Katso hauska tarina Valtterin Aussi GP:n kypärästä TÄSTÄ.