TILANNEHUONE

Bottas valmiina kauteen – uusi Alfa julkistettiin

07.02.2023 16:39

Bottas valmiina kauteen – uusi Alfa julkistettiin

Valtteri Bottas pitää ainakin uuden Alfan väristä.©AOP

Formula 1

F1-talli Alfa Romeo julkisti tiistaina kauden 2023 kilpa-autonsa. Mustanpuhuva C43-auto on evoluutiomalli viime kauden C42:sta. Talli odottaa sen olevan vielä kilpailukykyisempi taistelussa F1-pisteistä. Viime kaudella Alfa oli valmistajien sarjan kuudes 55 pisteellään. Valtteri Bottas, 33, haluaa jo auton rattiin.

”En malta odottaa, että pääsen sillä radalle. Pidän uudesta väristä ja mielestäni auto on upea, ja hieno evoluutio viime vuodesta”, Bottas sanoo tallin haastattelussa.

Bottas ajoi viime kaudella ensimmäisen kautensa Sauberin Alfa Romeolla. Hän siirtyi talliin viiden Mercedes-kauden jälkeen. Hän oli tuloksissa lopulta MM-sarjan kymmenes.

”Oli mielenkiintoinen ensimmäinen kausi tämän tiimin kanssa. Mielestäni edistyimme melko tasaisesti ja nyt edessä vain yksi suunta: ylöspäin, korkeammalle ja kovempaa.”

”Töitä on selvästikin vielä tehtävänä ja parannettavaa riittää, mutta olen varma, että meillä on kykyä tavoitella parempia tuloksia tänä vuonna. En jaksa odottaa, että pääsen takaisin kilpailemaan, olen täysin latautunut ja innokas aloittamaan uuden kauden.”

Twiitissä esimakua uudesta Alfasta…