Brasilia sai väännettyä nihkeän Sveitsin lattiaan

28.11.2022 19:56

Casemiro laukoi ottelun ratkaisun 83 minuutin pelin jälkeen. @ AOP

Jalkapallon MM2022

Brasilia varmisti ensimmäisenä joukkueen G-lohkossa jatkopaikan, kun se kaatoi Brasilian tavoin myös avausottelunsa voittaneen Sveitsin 1-0 (0-0).

Sveitsi pysyi sitkeästi Brasilian kyydissä mukana aina 83. minuutille saakka, kunnes Casemiro laukoi upean kombinaation jälkeen pallon Sveitsin maalin takanurkkaan.

Brasilia oli lähellä ottaa johdon jo 20 minuuttia aiemmin, mutta Vinicius Juniorin maali hylättiin Richarlisonin oltua edeltävässä tilanteessa paitsiossa.

Sveitsi puolusti hyvin, mutta sen oma hyökkäyspelaaminen oli ohutta. Joukkue ei saanut koko ottelussa yhtään laukausta Brasilian maalia kohti ja sen maaliodote oli 0,30. Brasilia laukoi maalia kohti viidesti ja se voitti kaikki laukaukset 13-6. Brasilian maaliodote oli 1,02. Pallonhallinnan Brasilia voitti 54-46.

Brasilia johtaa G-lohkoa kuudella pisteellä. Sveitsillä on kolme pistettä ja maanantaina tasapelin keskenään pelanneilla Serbialla ja Kamerunilla molemmilla piste. Sveitsi ja Serbia kohtaavat toisensa viimeisellä kierroksella, jossa ratkaistaan todennäköisesti lohkon toinen jatkoon menijä. Kamerun voisi mennä jatkoon vain voittamalla Brasilian ja silloinkin sen jatkopaikka riippuisi Sveitsi-Serbia-ottelun tuloksesta ja maalierosta.