Brentford onnistui mahdottomassa – ”Kaikkien aikojen tulos”

12.11.2022 17:39

Beesin tähtihyökkääjä Ivan Toney ei mahtunut Engannin MM-kokoonpanoon.©AOP

Valioliiga

Valioliigan piskuinen Brentford teki mahdottoman ja voitti jättiläisen lauantaina. Brentford voitti Manchester Cityn vieraissa maalein 2-1 (1-1). Ottelu oli joukkueiden viimeinen ennen MM-kisataukoa. Brentfordin manageri Thomas Frank oli enemmän kuin riemuissaan tuloksesta. Frank näkee voiton seuran kaikkien aikojen tuloksena.

”Yksi parhaista voitoistamme ikinä. Tämä on luultavasti kaikkien aikojen suurin yksittäinen tulos yhtä maailman rikkaimpia seuroja vastaan – ja meillä on yksi sarjan alhaisimmista budjeteista. Mehän olemme vain bussipysäkki Hounslowissa”, Frank naurahti BBC:llä.

Ottelussa Ivan Toney onnistui kahdesti Brentfordille. Hyökkääjä teki tulosta ensin ottelun 16. minuutilla ja sitten ratkaisevasti ottelun jatkoajalla 90+8.Cityn osumasta vastasi Phil Foden  ensimmäisen puoliajan lisäajalla.

”Minun mielestäni ansaitsimme voiton. Mielestämme eliminoimme heidät ja olen todella ylpeä joukkueestani. Ja meiltä puuttui vielä neljä aloituksen pelaajaakin. Tämä on aivan huumaava tulos”, Frank lisää.

Toney puolestaan lähetti maaleillaan selvän viestin maajoukkueluotsi Gareth Southgatelle, joka jätti hänet ulos Englannin Qatarin MM-joukkueesta.

”Ivan oli fantastinen. Hänen tunneälynsä on aivan eri luokkaa, mutta pelaajana hän on myös aivan uskomaton hyökkääjä. Hän olisi voinut tehdä jopa lisää maaleja tänään. Hattutemppu jäi vain puuttumaan. Siinä olisi ollut Haalandille. Me puhuimme paljon, kuinka Haaland eliminoidaan. Puolustimme huikeasti”, Frank jatkoi.