TILANNEHUONE

Buffalo rynni voittoon – yhden pelaajan voimin

30.03.2024 07:31

NHL

Buffalo Sabres antoi kunnon rökityksen New Jersey Devilsille kotihallissaan. Buffalo jyräsi vieraansa maalein 5–2 (0–2,2–0,3–0). Metropolitanin ja Atlantic divisioonien kuudensien kohtaamisessa ei pudotuspelipaikkoja jaettu.

Edellisessä ottelussa kärsitty 6–2-tappio Senatorsille ruksattiin voitolla yli Buffalo-vihosta. Siinä ottelussa maalilta kesken vedetty veskari Ukko-Pekka Luukkonen teki nyt tilaa alusta alkaen Devon Leville. Kanadalaisvahti torjui perjantain ottelussa yhteensä 28 kiekkoa ja sai nimensä tähdistöön.

Buffalon illan kirkkain tähti oli kuitenkin hyökkääjä Tage Thompson, joka hoiteli yhtä vaille kaikki joukkueensa maalit. Neljän maalin ilta on Thompsonin NHL-uran toinen. NHL:n aktiivipelaajista Anze Kopitar ja Nathan MacKinnon ovat myös kahdesti takoneet urallaan neljä maalia yhdessä illassa. Alexander Ovetshkin on tehnyt niin neljästi.

Thompsonin osumat tulivat toisen erän alussa ja lopussa, sekä päätöserän loppupuolella. Viimeisen hän veti tyhjään maaliin ja sitä oli syöttämässä Henri Jokiharju. Buffalolle onnistui myös JJ Peterka ottelun lopulla.

Devilsillä oli kahden maalin vahva alku ja Buffalo oli avauserässä jälleen jopa pulassa. Devilsin molemmat osumat tuli avauserän puoliväliin mennessä ja Max Willmanin sekä Jesper Brattin mailoista. Devils on nyt viiden pisteen päässä Washington Capitalsin viimeisestä pudotuspelipaikasta.

Buffalon tähti….