TILANNEHUONE

Valioliigan pitkäaikaisin manageri sai kenkää – liian myöhään

15.04.2022 13:02

Valioliigan pitkäaikaisin manageri sai kenkää – liian myöhään

Dychen viimeiseksi otteluksi jäi 0-2-vierastappio Norwichille. @ AOP

Valioliiga

Valioliigan putoamistaisteluissa oleva Burnley on erottanut manageri Sean Dychen. Seura ilmoitti asiasta perjantaina.

Burnley on sarjassa kolmanneksi viimeisenä ja vaarassa pudota. Lähin putoamisviivan yläpuolella oleva seura on Everton, jolla on neljä pistettä enemmän. Molemmilla on jäljellä kahdeksan ottelua. Ero 16. olevaan Leedsiin on jo  yhdeksän ottelua.

Dyche oli Valioliigan pitkäaikaisin managerin. Hän otti Burnleyn komentoonsa vuonna 2012. Dyche nosti Burnleyn kahdesti Valioliigaan ja pudotti sen kerran.

Burnley on hävinnyt kuudesta edellisestä liigaottelustaan viisi. Dychen viimeiseksi otteluksi jäi viikon takainen 0-2-vierastappio Norwichia vastaan.

Jukka Rönkä ihmettelee Dychen potkuja.

”Ymmärrän toki, että Burnleyn oli yritettävä jotain, mutta kautta on niin vähän jäljellä ja Burnleyn loppukauden ohjelma sen verran haastava, että uudella managerilla on pelottavan vähän aikaa laittaa asioita kuntoon. Nyt ei riitä yhden tai kahden ottelun voittaminen. Burnley pitäisi minimissään naarata sellaiset 9-10 pistettä, jotta säilyminen olisi mahdollista. Ainoa lohtu toki on, että sen ainoalla realistisella toivolla, Evertonilla, on vieläkin vaikeampi ohjelma kuin Burnleylla.”

”Dyche oli Turf Moorilla ikoninen hahmo ja nautti siksi paitsi kovaa suojaa myös kovaa luottoa. Oltiin varmoja, että jos putoaminen vältetään, se vältetään Dychen johdolla. Viime viikkojen tappio Brentfordille ja Norwichille olivat kuitenkin ilmeisesti sellaisia tappioita, että ne romuttivat uskon Dychen. Mutta melkoisen fakiirin he saavat hatustaan taikoa, jos Burnley aikoo säilyä. Ehkä uusi manageri voisi tuoda hetkellisen piristyksen, mutta epäilen, että Burnley välttäisi putoamisen – tai ainakaan, että se välttäisi sen yhtään todennäköisemmin kuin Dychen alaisuudessa.”

”Jos Burnleyssa oltiin vakuuttuneita, että manageria pitää vaihtaa, se olisi kannattanut tehdä aiemmin. Nyt vaihdos tapahtui liian myöhään”, Rönkä sanoo.

Burnley on luvannut Dychen seuraajan lähiaikoina.