Canes ei luovuttanut – Aho ja Necas ratkaisivat

28.01.2023 08:04

Sebastian Aho suolasi maaleillaan trillerin.©AOP

Carolina Hurricanes voitti San Jose Sharksin kotijäällään jatkoajalla maalein 5-4 perjantai-illan trillerissä.

Antti Raanta pysäytti Canes-maalillaan 26 kiekkoa tiukassa koitoksessa. Hän oli maalilla ensimmäistä kertaa yli kahteen viikkoon. Illan ykköstähti oli kuitenkin jälleen Sebastian Aho, joka iski kiekon kahdesti James Reimerin vartioimaan maaliin.

Ottelun kolmas erä oli todellinen taistelutanner. Erää ehti kulua vain 17 sekuntia, kun Aho onnistui 2-1-johto-osumassa ylivoimalla Stefan Noesenin syötöstä. Mutta Sharks teki kolme seuraavaa. Nick Bonino, Michael Eyssimont onnistuivat ensin ja erän toiseksi viimeisellä minuutilla Mario Ferrero laittoi kiekon vielä tyhjiin. Peli tuntui selvältä.

Carolina nousi kuitenkin vielä. Aho teki illan toisen maalinsa ajassa 18.23. Ottelun 3-4-kavennusta syöttivät Teuvo Teravainen ja Jalen Chatfield. Tasoihin Canesin toi ratkaisupaikoissa selvästi esiin nouseva Martin Necas vain kymmenen sekuntia ennen peliajan päättymistä.

Ja jatkoaikaa ehdittiin pelata alle minuutti, kun Necas onnistui uudelleen. Se oli jo toinen kerta tällä viikolla, kun Necas ratkaisi voiton jatkoilla Canesille. Necasin illan maalit syötti Andrei Svechnikov, jonka veli Jevgeny pelasi vastustajan paidassa. Voitto on Carolinalle neljäs peräkkäinen.

”Tässä joukkueessa ei anneta periksi. Tämä yleisö on ihan paras”, Aho kommentoi hallihaastattelussa ottelun jälkeen.